FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Thuisangstgegner PEC Zwolle

21-01-2016

17 reacties


Komende zondag speelt FC Utrecht thuis tegen PEC Zwolle. Sinds de terugkeer van PEC Zwolle in de eredivisie (in het seizoen 2012 / 2013) kwamen FC Utrecht en PEC Zwolle zeven keer tegen elkaar in actie. FC Utrecht pakte in die duels slechts 8 van de 21 punten.
 
Opvallend is dat FC Utrecht zeven van de acht punten uit Zwolle meenam. Thuis werd het alleen op 25 augustus 2012 een punt behaald (1-1). De twee thuisontmoetingen daarna werden door FC Utrecht verloren met respectievelijk 1-2 en 0-2. Daarmee is PEC Zwolle sinds de terugkeer in de eredivisie min of meer een thuisangstgegner van FC Utrecht.
 
Los van de uitslagen hadden de beide verloren duel bizarre trekjes. Op donderdag 6 februari 2014 kwam FC Utrecht nog met 1-0 voor tegen PEC Zwolle. In de stromende regen kreeg vervolgens Adam Sarota een twijfelachtige rode kaart, en mocht Joost Broerse in zijn handen knijpen met slechts een gele kaart na een overtreding op de doorgebroken Juan Agudelo. Uiteindelijk hielden de tien van FC Utrecht geen stand, en werd het 1-2.
 
Op 1 februari 2015 was heel Utrecht in de ban van de vuistslag van Anouar Kali op de kaak van Kristoffer Peterson, en het agressieve gedrag van Kali daarna. Ondanks alle commotie mocht hij van toenmalig trainer Robbie Alflen gewoon spelen. Dit tot onvrede van het publiek. En dat was aan de sfeer in de Galgenwaard te merken tijdens dat duel. Half oktober 2015 zei Alflen daarover in een terugblik in het Algemeen Dagblad: 'Alsof ik in een slechte horrorfilm zat. Je voelde dat toeschouwers boos waren dat hij meespeelde.' Uiteindelijk bleek dit voor Kali zijn laatste duel in dienst van FC Utrecht.
 
Komende zondag zijn Adam Sarota, Joost Broerse, Juan Agudelo, Anouar Kali, Kristoffer Peterson en Robbie Alflen geen van allen als speller of trainer actief tijdens FC Utrecht - PEC Zwolle. En kunnen naar verwachting iets meer dan 20.000 toeschouwers direct na het laatste fluitsignaal vaststellen of PEC Zwolle nog steeds de thuisangstgegner van FC Utrecht is.

Reacties

Bij dit bericht zijn 17 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing