FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Thuis hoeft geen voordeel te zijn

24-03-2017

0 reacties


FC Utrecht is hard op weg naar plaatsing voor de play offs. Doordat FC Twente is uitgesloten van deelname aan Europees voetbal, en doordat de bekerwinnaar (AZ of Vitesse) vrijwel zeker in het linker rijtje eindigt, is een klassering tussen plek 4 en 9 voldoende.

Vorig seizoen waren 47 punten voldoende om op plek 9 te eindigen. FC Utrecht staat momenteel, met nog zeven duels te gaan, op 44 punten. Om nog minimaal drie punten te halen, resteren vier thuisduels (Willem II, FC Twente, Roda JC en Vitesse) en drie uitduels (Excelsior, Feyenoord en AZ). De verwachting is daarbij dat de kans op een goed resultaat in een thuisduel groter is dan in een uitduel. Dat gaat dit seizoen niet op voor FC Utrecht.

In de 13 thuisduels tot nu toe werden 21 punten behaald, dus gemiddeld 1,62 punt per thuisduel. Dit seizoen behaalden tot nu toe Feyenoord, PSV, Ajax, FC Twente, sc Heerenveen en Heracles meer punten voor eigen publiek.

In de 14 uitduels tot nu toe werden 23 punten behaald, dus gemiddeld 1,64 punt per uitduel. Daarmee doet FC Utrecht het buitenshuis dus net iets beter dan thuis. En enkel Feyenoord, Ajax en PSV behaalden meer punten op vreemde bodem.

Erik ten Hag liet in de voorbeschouwing op het uitduel tegen Heracles op de clubwebsite al weten dat hij ook ziet dat thuiswedstrijden niet altijd het gewenste resultaat opbrengen: 'Uit pakken we weliswaar de nodige punten, ik vind dat we thuis dit seizoen vooralsnog te weinig brengen.'
Bij de hervatting van de eredivisie, op 1 april, kan tegen Willem II in ieder geval worden gewerkt aan een goed thuisresultaat. Als er dan drie punten worden behaald, dan is in ieder geval het gemiddeld aantal punten thuis naar 1,71. En is deelname aan de play offs nog dichterbij.

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
19 januari 2018 20:00 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 54pt
2 (2) Kikker 50pt
3 (3) Sjakie 47pt
4 (7) badbo13 42pt
5 (6) chapri 41pt
6 (4) El Nino 41pt
7 (9) tonyb 40pt
8 (5) Le@n 40pt
9 (10) Menno 39pt
10 (11) fanvandeFC 39pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing