FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Stilte

02-08-2010

1 reactie


Hoewel je horendol wordt van het geluid van die mislukte toeters op je tv, een column over stilte. Dan met name over de stilte (of rust, hoe je het ook wilt noemen) op het transferfront. FC Twente is wel bezig, maar die zullen ook wel moeten nadat Arnautovic, N’Kufo en Stoch zijn vertrokken. Strootman is blijkbaar in één seizoen 4,5 miljoen euro in waarde gedaald, want de Tukkers zouden nu zo’n half miljoen voor hem moeten overmaken. Als Sparta vorig jaar wat minder hoog in de boom hadden gezeten, hadden de Rotterdammers behoorlijk wat meer pecunia bij kunnen schrijven op hun rekening. Maar dat is blijkbaar het opportunisme van de voetballerij. Door de degradatie en bijbehorende clausules in contracten, kunnen clubs als AZ en FC Twente goedkoop zaken doen op het Kasteel.

Ook FC Groningen heeft wat versterkingen aangetrokken maar verder blijft het toch angstig stil deze zomer. Af en toe doet een buitenlandse club een aankoop, maar het grote geschuif met spelers is nog niet begonnen. De verwachting is dat dit pas zal beginnen na het WK in Zuid Afrika. Maar of er echt veel gaat gebeuren is maar de vraag. In Nederland moeten bijna alle clubs terug in de begroting. Clubs dreigen het seizoen te starten met een negatief puntenaantal. Er zal een overschot aan spelers op de arbeidsmarkt komen. Makelaars en vakbonden zullen wel weer roepen dat clubs niet moeten werken met amateurcontracten omdat ze nu eenmaal verplicht zijn een bepaald aantal spelers onder contract te hebben, maar deze moeten eerst eens de hand in eigen boezem steken. Door bij contractonderhandelingen het onderste uit de kan te willen hebben, clubs tegen elkaar uit te spelen, zijn veel clubs in deze positie gekomen. Neem daarbij de economische crisis in ogenschouw en de spelers zullen niet meer voor 4 ton moeten voetballen, maar misschien voor een ‘schamele’ 2 ton. Een bedrag waar overigens veel ‘normale’ werknemers ook niet op de loonlijst staan. Dus al teveel medelijden hoeven we nog steeds niet te hebben voor de heren spelers.

Ook bij FC Utrecht is het stil. Waar de club vorig jaar flink in de buidel tastte en behoorlijk investeerde in nieuwe spelers, is het nu vooral kijken naar wie er gaat/wil vertrekken. Skoubo is al verhuurd aan Roda JC en Van Dijk zou rond zijn met het Cypriotische Larnarca. Kevin Vandenbergh (drukt natuurlijk ook flink op de loonlijst), Francis Dickoh (zal ook niet de goedkoopste zijn) en Leroy George mogen in ieder geval weg. Wat de plannen zijn met Tim Cornelisse is niet duidelijk. De rechtsback werd afgelopen seizoen regelmatig op de bank gehouden ten faveure van de opkomende Van der Maarel. In de playoffs liet hij echter weer zien van waarde te kunnen zijn voor de ploeg. Toch zal een club liever een opkomend talent de kans geven als deze gelijkwaardig is aan een wat oudere speler. Als Cornelisse zich kan schikken in deze filosofie, kan hij natuurlijk met zijn ervaring van grote waarde blijven voor de ploeg door de jonge jongens te coachen en ze te steunen op de trainingen. Maar ook Cornelisse is voetballer en die hebben toch altijd de gezonde ambitie om zoveel mogelijk te spelen.

Bij FC Utrecht staat alleen de komst van drie Australische spelers vast. De geluiden zijn positief en hoopvol, maar zoals het Utrechters betaamt, eerst zien dan geloven….. Sinouh verlengde zijn contract en dat deed ook ras-Utrechter Alje Schut. Maar ondanks deze relatieve stilte op het transfervlak, is er toch een positief gevoel naar komend seizoen. Door het bereiken van Europese voorronden wordt de tegenstand zwaarder en dit kan alleen maar gunstig zijn voor het elftal. De investeringen van afgelopen seizoen, gevoegd met de spelers die er al waren en de talentvolle aanvulling van de Aussies, moet het spel alleen maar beter gaan worden. Barry Maguire liet in de playoffs zien het middenveld te versterken, Dries Mertens heeft een jaar kunnen wennen aan het hogere niveau, Jacob Lensky kan uitgroeien tot een waardevolle speler en Michel Vorm is een betrouwbare sluitpost. Keller, Schut, Wuytens, Nesu, Asare, Silberbauer, Mulenga en Van Wolfswinkel hebben kwaliteit voldoende. Als Nijholt zich nog verder kan ontwikkelen blijven er ook nog genoeg spelers met een Utrecht hart in de selectie. Met wat talenten uit jong FC Utrecht erachter moet het toch mogelijk zijn om ook komend seizoen stevig in het linkerrijtje te kunnen eindigen.

Wie weet wordt de stilte na het WK ruw doorbroken en vertrekken bijvoorbeeld Silberbauer en Vorm voor mooie bedragen, dan zal de technische staf de vervangers wel in kaart hebben.

Maar wat mij betreft blijft deze stilte nog wel een poosje voortduren. Op het getoeter na dan….

Midvoor

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtPEC Zwolle
19 augustus 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Wat gaat FC Utrecht komend seizoen doen?

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing