FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ten Hag: 'Je hebt die sportieve uitdaging nodig'

15-07-2015

17 reacties


FC Utrecht won dinsdagavond het vijfde oefenduel op rij in de voorbereiding op het seizoen 2015 / 2016: in Hendrik Ido Ambacht werd het lokale combinatieteam FC Ambacht met 1-6 verslagen. En FC Utrecht incasseerde daarmee ook de eerste tegengoal van deze voorbereiding.

Tijdens dit duel was er het officieuze debuut van de aanwinsten Louis Nganioni (één maal trefzeker), Rico Strieder en Andreas Ludwig. Op clubwebsite fcutrecht.nl geeft trainer / coach Erik ten Hag aan dat deze jongens het naar verwachting deden, en dat hij de potentie zag. 'Maar je weet ook: die jongens zijn nog maar net in training. Alles moet nog groeien. Ook dat was duidelijk te merken.' aldus Ten Hag.

FC Utrecht kwam langzaam op gang, en Ten Hag was ook niet te spreken over dat deel van het duel. Hij vond, zo vertelde hij op de clubwesbite, het baltempo te laag en het positiespel onvoldoende. In deze fase van het duel bestond de defensiet uit Gévero Markiet (rechtsback), Timo Letschert (centrale verdediger), Darren Rosheuvel (centrale verdediger) en Louis Nganioni (linksback).
Na de 0-1 van Mark Diemers keerde het tij. Daarna tekende Nganioni bij een prima aanval voor een assist waaruit Bart Ramselaar de 0-2 maakte, en scoorde diezelfde Nganioni de 0-3.

In de tweede helft startte FC Utrecht met drie echte verdedigers: Markiet, Letschert en Rosheuvel. Nganioni was vervangen door aanvaller Rodney Antwi, en laatstgenoemde speelde vooral als een diepe back. In deze fase was FC Utrecht defensief kwestbaar, en wist Robbert Olijfveld namens FC Ambacht de 1-3 te maken.
Erik ten Hag over deze fase van het duel: 'Er was sprake van een terugval. Onacceptabel. Je moet je taken blijven uitvoeren, compactheid houden. Het spel dat we in die fase van de wedstrijd van achteruit speelden, was storend. Het spel was slecht, de restverdediging was slecht. Bij de 1-3 lag het centrum van de defensie open. Dat mag niet.'

Na een hele serie wissels, alleen doelman Filip Bendarek en middenvelder Mark Diemers en gelegenheidslinksbuiten Fernando Quesada speelden aan de kant van FC Utrecht de volle 90 minuten, stond er een verdediging van Sean Klaiber, Chris Kum en Yannick Cortie. In die fase herpakte FC Utrecht zich weer, en bepaalden Diemers, De Kogel en Kum de eindstand op 1-6.
Concluderend is Erik ten Hag blij met de wedstrijd FC Utrecht - Dundee United van donderdag aanstaande vanwege het hogere niveau van de tegenstander. Op de clubwebsite zegt hij daarover: 'Je hebt die sportieve uitdaging nodig. Daar zijn wij nu echt aan toe. Je wilt in deze fase van de voorbereiding op de proef gesteld worden. De eisen worden aangescherpt, zeker ook in het defensieve positiespel. Dat was vandaag onder de maat, al heb ik vanavond dus ook goede dingen gezien.'

Foto: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 17 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing