FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ten Hag: 'Dit was een droomscenario'

17-12-2015

7 reacties


FC Utrecht bereikte woensdagavond de kwartfinale van de KNVB Beker. Dat ging ten koste van Achilles’29, dat in Groesbeek met 0-5 werd geklopt door de Utrechters. FCUtrecht.nlbeschouwde met trainer/coach Erik ten Hag na op het duel in de catacomben van Sportpark De Heikant.

“Een droomscenario, die snelle twee goals? Ja, eigenlijk wel”, zegt Ten Hag. “Al is dat nog geen stand waarbij je achterover kunt leunen. Bij zo’n stand hoeft er maar eentje verkeerd te vallen en de tegenstander gelooft er weer in. Daarom hebben we in de rust de puntjes op de i gezet. Je kunt, ook al sta je met 0-2 voor, een wedstrijd als deze niet op vijftig, zestig procent uitspelen.”

De puntjes, die staan op de i
Die puntjes, die stonden goed op de i. Snel werd het 0-3, even rap nam de spreekstalmeester in Groesbeek nogmaals de microfoon ter hand. Maar dan om de 0-4 om te roepen. “Achilles ging achterin meer risico’s nemen en hoopte op een aansluitingstreffer. Dan gaat er iets ontstaan. Gelukkig hebben wij dat niet toegestaan. Dat vond ik heel vreugdevol.”

‘Geweldig voor Ruud’
“Na die 0-3 was het gedaan”, zei Ten Hag. “Als ons ruimtes als deze worden aangeboden, zie je hoe goed we kunnen voetballen”, vervolgde de oefenmeester. Die liet een dik half uur voor tijd Ruud Boymans invallen. De rentree van de spits die er een jaar en negen dagen uit was. “Op de eerste plaats is dat voor hem geweldig. Hier heeft Ruud heel lang naar uitgekeken. Zondag, toen we tegen Ajax speelden, zat hij bij de selectie maar zat een invalbeurt er niet in. Nu wel. Na een jaar mis je natuurlijk het ritme, daar moeten we hem de tijd voor geven.”

Van wedstrijd tot wedstrijd
De beker? “We zijn een ronde verder”, aldus Ten Hag. “Nu is het een kwestie van de loting afwachten. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Naar mate je verder in het toernooi komt, wordt dat natuurlijk wel steeds aantrekkelijker. We verleggen nu de focus naar de eerstvolgende wedstrijd: AZ-uit. Je kunt daar een geweldige stap zetten en je positie richting het nieuwe jaar versterken.” 

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing