FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ten Hag: 'Dit elftal verdient meer publiek'

29-10-2015

9 reacties


FC Utrecht-trainer Erik ten Hag vindt dat de thuisblijvers gisteren niet voor het eerst ongelijk hebben gekregen. ‘We hebben spektakel getoond.’ Maar hij is ook kritisch op zijn team.

“FC Utrecht wil spektakel, nou dan kunnen ze spektakel krijgen”, zei de trainer gisteravond tegenover RTV Utrecht na de met 5-3 na verlenging gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Groningen. “Alle thuisblijvers die zo nodig Feyenoord-Ajax willen kijken of die überhaupt niet komen,  die krijgen wederom ongelijk.” 

‘Wederom’, want Ten Hag vindt dat zijn ploeg vaker leuk voetbal laat zien. “Dit was natuurlijk een spektakelstuk bij uitstek. Maar ik denk dat we wel meer goede wedstrijden hebben gespeeld dit seizoen. Tegen Groningen voor de competitie en tegen Vitesse waren qua kwaliteit goed, maar we hebben ook spektakel getoond tegen Cambuur en tegen Roda hebben we in grote fases van de wedstrijd heel acceptabel gespeeld. Dit elftal verdient denk ik meer publiek.” De wedstrijd van gisteren werd volgens opgave van de club door 14.503 mensen bezocht.

Maar Ten Hag analyseert de wedstrijd tegen Groningen ook kritisch. Hij vond dat er in de loop van de eerste helft te weinig overtuiging in het spel zat. “Ik vond dat we best ietsje eerder druk mochten zetten. Ik snap niet dat we zo ver terug gaan. Ik ben er dan toch voor om continu druksituaties te creëren. Dat deden we te weinig.”

Hij vond ook dat er aan de bal slordige keuzes werden gemaakt. “Kunnen we voluit, gingen we terug. We verzuimden om het spel te verplaatsen, gaven de ballen vaak ook te laat af, waardoor situaties weer weg waren. We lieten counterkansen liggen die er volop waren en ik denk dat we in die fase eigenlijk al de wedstrijd in het slot moeten gooien.”

Ten Hag vindt dat zijn ploeg qua fitheid op de goede weg is, maar hij is nog lang niet tevreden. “Als ik de laatste tien minuten in de verlenging zie, dan moeten we meer kunnen brengen. Dan moeten een aantal spelers ook slimmer spelen. Laat het aan aanvallers, we staan 5-3 voor en dan hoeft een verdediger niet meer het verschil naar voren te maken, die moet de boel achter dicht houden, dat is zijn taak dan.”

Hij wil nog niet vooruit lopen op het verdere verloop van het bekertoernooi, maar focust op de wedstrijd van zondag tegen FC Twente. “Dit resultaat kan wel een boost geven aan het elftal. Ik hoop dat ze dat meenemen naar zondag, dat ze met iets meer zelfvertrouwen aan de bak gaan.”

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing