FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Telegraaf: FC Utrecht aanvallend onmachtig

30-07-2007

0 reacties


Als Willem van Hanegems roep om aanvallende versterkingen nog niet was doorgedrongen tot de bestuurskamer van FC Utrecht, zullen de beleidsbepalers nu alsnog overtuigd zijn van de noodzaak van aankopen. In de Intertoto-wedstrijd tegen Hammarby IF was het veldspel het eerste half uur redelijk goed verzorgd, maar bleken de Utrechtse spitsen niet bij machte de Zweedse muur te slechten. De aanvallende onmacht tastte het geloof in een goede afloop zichtbaar aan. Ondanks een in de schoot geworpen voorsprong (doelpunt Robin Nelisse) viel het doek dan ook voor de domstedelingen, die David Johansson – na de 0-0 in Zweden – de catastrofale 1-1 zagen scoren. Tim Cornelisse baalde stevig. „Hier hebben we een heel seizoen voor gevoetbald en na 180 minuten is het Europese avontuur over.”

FC Utrecht begon gehavend aan de strijd in stadion Galgenwaard, omdat Van Hanegem niet kon beschikken over de geblesseerden Michel Vorm, Loic Loval, Alje Schut en Lucian Sanmartean. Dat Kevin Vandenbergh de laatste fitheidstest doorstond was een meevaller. De Belgische aanwinst startte en eindigde gek genoeg echter op de reservebank.

Na het gelijkspel in Stockholm was de opdracht voor de Utrechters op papier eenvoudig: winnen. „Maar tegen een counterploeg is dat niet zo simpel”, zei Gregoor van Dijk al na het eerste duel. „Zeker omdat wij niet makkelijk scoren. Toch denk ik dat het verschil in kwaliteit de doorslag zal geven.”

Daar had het in de beginfase alle schijn van. Tot twintig meter van het doel van de Zweden combineerde FC Utrecht naar hartelust. De grootste kans was na veertien minuten voor Nelisse. De Rotterdammer werd door Giuseppe Rossini in scoringspositie gebracht, maar schoot te slap in.

Naarmate de eerste helft vorderde, namen de gasten het initiatief over. Net als vorige week moest Franck Grandel zijn ploeg met enkele prima reddingen op de been houden. Dat leek zich uit te betalen, want na ruim een uur spelen kwam FC Utrecht op voorsprong. Nelisse – die na vorig seizoen mocht uitkijken naar een andere club, maar het volste vertrouwen geniet van Van Hanegem – kreeg een vrije doortocht en rondde bekwaam af: 1-0.

Het publiek kon precies één minuut van die openingstreffer genieten. Uit een corner tikte Johansson de bal via de binnenkant van de paal achter Grandel (1-1) en tot overmaat van ramp kreeg Sander Keller twee minuten later een rode kaart. Met de moed der wanhoop ging de thuisclub alsnog op jacht naar de 2-1. De Zweedse defensie gaf tegen het Utrechtse tiental ondanks een spervuur aan corners en een vermeende strafschop na een schot van invaller Leroy George (hands) echter geen krimp.

„Er is nog een hoop werk te doen”, concludeerde Tom Caluwé na afloop. „We hebben gewoon slecht gespeeld. Alleen de beginfase was goed. Daarna was het weg.” De Belg keek nog even terug naar het penaltymoment. „Honderd procent strafschop, denk ik. Maar de scheidsrechter was sowieso niet op onze hand.”

FC Utrecht - Hammarby IF (Zwe) 1-1 (0-0). 65. Nelisse 1-0, 66. Johansson 1-1. Scheidsrechter: Dean (Eng). Toeschouwers: 8.500. Rode kaart: 68. Keller (FC Utrecht). Gele kaart: Van Dijk, Rossini, Caluwé (FC Utrecht), Laitinen, Davies, Johansson (Hammarby IF).

Eerste wedstrijd 0-0. Hammarby IF naar tweede voorronde van de UEFA Cup.

Bron: De Telegraaf, 30 juli 2007

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing