FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Tegenstander FC Utrecht mogelijk vanmiddag bekend

24-06-2013

5 reacties


Vanmiddag wordt de loting gehouden voor de eerste twee voorronden van de Europa League. Het is niet zeker of FC Utrecht vandaag al weet tegen wie de club het in de tweede voorronde moet opnemen: mogelijk is de tegenstander de winnaar van een duel in de eerste voorronde.

De loting vindt plaats op het hoofdkantoor van de UEFA in het Zwitserse Nyon en wordt vanaf 13.00 uur live uitgezonden op de website van de UEFA: uefa.com. De loting voor de tweede kwalificatieronde waarin FC Utrecht uitkomt, begint om 14.30 uur.

Niet alle deelnemers aan de eerste en tweede voorronde kunnen zomaar aan elkaar gekoppeld worden. Het is een geplaatste loting op basis van de positie die clubs innemen op de Europese Coëfficiënten ranglijst van de UEFA.

Dat betekent dat van de 76 clubs in de eerste voorronde, de 38 sterkste teams niet tegen elkaar kunnen uitkomen. Zij loten één van de 38 clubs met een lagere clubcoëfficiënt. Bovendien kunnen clubs in de voorronden geen tegenstander uit de eigen nationale competitie loten.

FC Utrecht behoort in de tweede voorronde bij de 40 clubs met een beschermde status. Daardoor ontloopt de club andere geplaatste teams zoals Rubin Kazan, Standard Luik en Trabzonspor.

Maar FC Utrecht kan ook niet gekoppeld worden aan de winnaar van veertien wedstrijden uit de eerste voorronde waaraan een team deelneemt met een relatief hoge ranking. Zo kan FC Utrecht bijvoorbeeld niet de winnaar loten van het duel waaraan Rosenborg BK, MSK Zilina of Levski Sofia deelneemt. Het maakt daarbij niet uit of één van die clubs zich plaatst voor de tweede voorronde of hun zwakker geachte opponent.

De tegenstander van FC Utrecht is ofwel één van de niet-geplaatste teams die al zeker zijn van een plek in de tweede voorronde, dan wel de winnaar van een duel in de eerste voorronde waaraan geen team deelneemt dat op basis van zijn clubcoëfficiënt een beschermde status krijgt in de tweede voorronde.

Utrechtsupporters kunnen vanmiddag hun tickets voor de uitwedstrijd boeken als FC Utrecht loot tegen één van de zestien niet-geplaatste team die al zeker zijn van een plek in de tweede voorronde, zoals het Slowaakse Senica, het Schotse Hibernian, of het Noorse Hødd.

Loot FC Utrecht tegen de winnaar van een duel in de eerste voorronde, dan is de definitieve tegenstander pas op 11 juli bekend, na afloop van de returnwedstrijd in de eerste voorronde. De heenwedstrijd in de eerste voorronde wordt gespeeld op 4 juli. De duels in de tweede voorronde worden gespeeld op donderdag 18 en 25 juli.

Komt het balletje met FC Utrecht bij de koppeling van twee clubs als eerste uit de schaal, dan begint FC Utrecht op 18 juli met een thuiswedstrijd.

Voor de loting maakt de UEFA gebruik van de zogeheten clubcoëfficiënt. Die wordt bepaald door de prestatie van een club in Europees voetbal over de laatste vijf seizoenen en door de competitiecoëfficiënt. De clubcoëfficiënt is 0,2 x competitiecoëfficiënt + de door de club behaalde punten.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing