FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Talenten FC Utrecht tekenen eerste contract

04-06-2012

2 reacties


Keeper Paul van der Helm en rechter centrale verdediger Jordi Balk hebben hun eerste profcontract bij FC Utrecht getekend. Beide spelers krijgen een contract voor één jaar met een optie voor nog een jaar.


FC Utrecht is verheugd dat het de spelers, die beiden hun vierde jaar bij de club ingaan, aan zich kan binden. "Balk en Van der Helm zijn talenten uit onze jeugdopleiding", zegt Hoofd Opleidingen Henny Lee. "Het is goed dat we hen aan de club kunnen binden en hun specifieke talenten verder kunnen ontwikkelen."

Jongensdroom
Van der Helm is met zijn 1.98 m een sterke, meevoetballende keeper. "Vooral hoge ballen zijn met mijn lengte een sterk onderdeel van mijn spel", zegt de 19-jarige doelman. De doelman uit Wateringen zegt vooral zijn coaching te willen verbeteren. "Ik ben erg blij dat ik mijn eerste contract als profspeler heb kunnen tekenen. Het is toch een jongensdroom om van een hobby je beroep te maken", aldus Van der Helm.

Begin
Ook Balk (19) is erg blij. De uit Cothen afkomstige rechter centrale verdediger, met een goede pass in de benen, ziet zijn contract als een beloning. "Dit is het resultaat van het harde werken en trainen", zegt Balk die vooral gekenmerkt wordt door zijn kopsterkte en zijn fysiek. "Nu moet ik door de ervaring van de oudere jongens en nog harder te werken beter worden. Uiteindelijk is het doel om in het eerste te spelen. Daar is dit contract het begin van."

Basiselementen
Ook kwam FC Utrecht een contract overeen met Aleksander Bjelica. De aanvaller komt over van de jeugd van ADO Den Haag. "Met zijn achttien jaar beschouwen we hem als een groot talent", zegt Henny Lee. "Hij beschikt over de basiselementen die nodig zijn om een prof te worden. We hebben veel vertrouwen in hem, maar het is aan Aleksander om dat ook waar te gaan maken. Dat geldt overigens ook voor Van der Helm en Balk", benadrukt Lee. "Dit is de eerste stap en nu moeten zij laten zien dat ze het vertrouwen dat de club in hen stelt, gaan waarmaken. Wij zullen dat proces zoveel mogelijk beïnvloeden en begeleiden, maar de spelers zelf bepalen uiteindelijk zelf of ze het eerste elftal gaan halen."

Bron: dichtbij.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing