FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Surrogaat

19-06-2006

0 reacties


Het WK in Duitsland is in volle gang. Nederland heeft de tweede ronde al bereikt en toch is iedereen kritisch. Waar eerst Oranje altijd werd afgemaakt omdat het zo mooi speelde maar nooit iets bereikte, vindt men nu het spel niks maar wordt er wel resultaat geboekt. Het is ook niet gauw goed in ons kikkerlandje. Persoonlijk vind ik het wel eens lachen om op zijn Duits of Argentijns een toernooi te spelen. Wie weet worden we er zelfs wereldkampioen mee. Vooraf hoopte ik een beetje op vroegtijdige uitschakeling. Dan kan iedereen namelijk weer normaal doen en worden de versierde straten en huizen weer in ordelijke staat teruggebracht. Bovendien kan iedereen zich dan weer normaal kleden want je schaamt je toch diep als je ziet hoe wij Nederlanders erbij lopen rondom wedstrijden van het Nederlands elftal. Een shirtje of pet hoort erbij, maar om met molentjes op je hoofd te lopen of als Zeeuws Meisje hijgerig het Wilhelmus in te zetten heeft natuurlijk niets met het supporten van je eigen team te maken. Veel van die verklede dronken huisvaders vinden het belangrijker om toch vooral in beeld te komen. Dat de wedstrijd op die manier maar zijdelings gevolgd kan worden, interesseert de, via sponsors aan kaarten gekomen, vader van drie dotjes van kinderen geen ene zier.

Voor mij hoeft het dus allemaal niet zo. Ik was jarenlang trouw en fanatiek volger van Oranje maar sinds bovenstaande tendens ben ik afgehaakt. Voor mij telt eigenlijk alleen nog maar FC Utrecht. Oranje en het WK zijn surrogaat. Het WK zit ik uit en kijk hunkerend naar 3 juli wanneer de eerste training van mijn cluppie op de planning staat. Helaas moet ik het deze zomer doen met een nieuwe krant. Waar het Utrechts Nieuwsblad al mondjesmaat berichtte over FCU, is het AD een nog slapper aftreksel. Het lijkt wel of alle verslaggevers in die Heimat zijn want er wordt geen woord meer gerept over de gebeurtenissen in het Utrechtse. Nou moet ik wel toegeven dat er vrij weinig te melden is over FC Utrecht. Er komen alleen maar spelers NIET en zes weken na het einde van de competitie gaan er op Zoudenbalch belletjes rinkelen. Piet Buter opteert voor een spoedoverleg. Hij heeft het over een lijstje van 5 linksbuitens en 5 rechtsbuitens die benaderd moeten gaan worden.

Blijkbaar wist men op Zoudenbalch niets van het vertrek van Dave van den Bergh en Adil Ramzi. Onbegrijpelijk dat men nu ineens een spoedoverleg moet gaan plannen terwijl Dave bijvoorbeeld al maanden geleden heeft aangegeven naar de USA te willen. Die vijf spelers hadden toen toch al meteen benaderd kunnen worden? Soms vraag je je af wat die mensen, met waarschijnlijk vorstelijke salarissen, in godsnaam zo'n hele dag uitvoeren. Iedere supporter beseft vanaf het moment van de aankondiging van Dave dat er dan meteen gekeken moet worden naar een opvolger. Maar iemand die er verstand van heeft wacht anderhalve maand en dan moet er een spoedberaad komen. Ook nog eens op een moment dat de hoofdtrainer (en technisch directeur) op vakantie is. Dan denk ik ook, lekker met je vak bezig!!!

Maar goed, ik hoop dat ik het allemaal helemaal verkeerd zie en dat er op 3 juli een complete groep op het trainingsveld van Zoudenbalch staat. Uiteindelijk gaat dan pas het echte werk weer beginnen. Tot die tijd zullen we het moeten doen met spelers als Heitinga en Maduro. Is er in heel Nederland iemand te vinden die het erg vindt dat Sjonnie Heitinga geblesseerd is? En dan wil ik graag de VI buiten beschouwing laten....

Midvoor

midvoor@fcufans.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing