FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Supporters in gesprek met spelers

03-11-2011

22 reacties


Spelers, trainers en directie spraken donderdagavond met een groep betrokken supporters over de recente ontwikkelingen bij FC Utrecht. De teleurstellende sportieve resultaten vormden voor de supporters de directe aanleiding om het gesprek te arrangeren. Daan Bovenberg, Anouar Kali, Jacob Mulenga, Nana Asare, Junior Fernandez en Jan Wuytens gingen aan tafel met de supporters. Ook de trainers Jan Wouters en Robbie Alflen namen deel aan het gesprek, net zoals technisch directeur Foeke Booy en algemeen directeur Wilco van Schaik.

Teamspirit
Er werden in een goede sfeer vragen gesteld aan de spelers over onder andere de teamspirit, het Utrechtse vechtvoetbal en er werd gediscussieerd over de tactische opstelling in het veld. Jan Wuytens gaf aan dat het aan teamspirit absoluut niet ontbreekt binnen zijn elftal. "Maar wij zijn nog niet zo ver dat we volledig op elkaar zijn ingespeeld", zei Wuytens. "Dan lijkt het wel eens wat minder samenhangend." Robbie Alflen benadrukte dat de trainers, ‘net zoals iedereen die van FC Utrecht houdt', graag naar voren willen voetballen, maar dat het elftal dit nog niet altijd kan laten zien. "We maken stappen, maar zijn nog niet zo ver dat we het altijd kunnen laten zien. Als we zondag winnen, maken we drie stappen in een keer", aldus Alflen.

Discussie over speelwijze
Er werd donderdag inhoudelijk gediscussieerd over speelwijze en de opstelling van FC Utrecht. Er was twijfel bij de aanwezigen of de spelers wel op de juiste plek staan in het huidige elftal. Trainer Jan Wouters gaf aan dat zijn elftal juist heeft laten zien, voetballend goed uit de voeten te kunnen in de huidige samenstelling. "Ons elftal raakte in de war na de vroege achterstand tegen Heerenveen. Daarna herpakte het elftal zich en werd er toch weer goed gevoetbald", aldus Wouters. "De vroege achterstand in Nijmegen gooide onze plannen echt in de war. Ook in die wedstrijd liet het elftal zien dat ze vooruit kunnen spelen met druk naar voren. In grote delen van de tweede helft is NEC bijna niet op onze helft geweest." De trainer gaf een inkijkje in de videoanalyse die hij zijn eigen spelers deze week had laten zien. "Wij hebben onze spelers laten zien dat ze tegen NEC 21 keer de aanval kozen, waarbij voetballend de weg vooruit werd gevonden. Alleen die laatste bal was steeds niet goed. Dat moet echt beter", zei Wouters.

Supporters hard nodig
Ander onderwerp van gesprek was de toon van de spreekkoren vanuit de vakken met supporters van FC Utrecht. Die zijn zo nu en dan behoorlijk negatief, weten ook de spelers. "Dat heeft soms echt invloed op voetballers", gaf Daan Bovenberg de supporters aan. "Als de wedstrijd al niet lekker loopt en de supporters op de tribune zijn negatief dan zie je regelmatig dat er sneller een balletje breed wordt gegeven, terwijl we juist in zo'n periode de aanval moeten kiezen. Negatieve spreekkoren, daar merk je echt wel wat van als speler." Jan Wuytens toonde begrip voor de soms kritische geluiden vanaf de tribune, maar was ook duidelijk richting de supporters. "Wij werken echt keihard om iedere wedstrijd te winnen, maar we hebben jullie echt hard nodig. Juist nu het even tegenzit, kunnen we jullie steun goed gebruiken!"

Voor herhaling vatbaar
Trainer Jan Wouters was het helemaal eens met zijn algemeen directeur toen Van Schaik aangaf dat dit gesprek tussen spelers en supporters voor herhaling vatbaar is. Wouters: "De spelers raken door dit soort gesprekken doordrongen van de clubcultuur en van de emoties die leven onder onze supporters. Dat is belangrijk, want FC Utrecht heeft veel aan supporters die ook écht achter hen gaan staan. Door elkaar beter te leren kennen, willen we dat bereiken. Ik reken op onze supporters aanstaande zondag"

De afgelopen zondag zo onfortuinlijke Junior Fernandez had tot slot een heldere voorspelling voor de aanstaande wedstrijd. "We gaan zondag winnen", sprak de Zuid-Amerikaan stellig.

Tot slot van het gesprek werd in het spelershome de nieuwe ‘meezinger' van zanger Jeffrey Tanis gespeeld. Deze nieuwe single wordt zondag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax voor het eerst in het stadion gespeeld. De opbrengst van dit echte FC Utrecht-lied komt ten goede aan de jeugdafdeling van FC Utrecht. Het nummer is uitgebracht op initiatief van de SupportersVereniging en Paul Pessel Sport. De single is vanaf dit weekend verkrijgbaar in de Fanshops van FC Utrecht en bij Paul Pessel Sport.

Naschrift bestuur True Support:
True Support was ook uitgenodigd om deel te nemen aan deze meeting. Wegens het tijdstip van 17.00 uur was het voor ons niet mogelijk om hierbij aanwezig te zijn.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 22 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing