FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Strop FC Utrecht na geheime afspraken Junior Fernández

12-06-2013

26 reacties


FC Utrecht is in februari dit jaar door de arbitragecommissie van de KNVB veroordeeld tot betaling van 165 duizend euro aan zijn voormalige doelman Roberto Junior Fernández. Dat meldt Voetbal International vandaag. Het vonnis was het eindresultaat van een mislukte poging om via geheime afspraken de wetgeving voor buitenlandse spelers te ontduiken.

Als speler van buiten de Europese Unie had de Paraguayaan Fernández recht op een salaris van 44.416 euro per maand. Dat bedrag wilde FC Utrecht niet betalen. Toenmalig directeur Jan Willem van Dop stelde in juli 2011 in een brief voor om naast het officiële contract geheime afspraken te maken om de wetgeving voor buitenlandse voetballers te omzeilen, blijkt uit het vonnis.

Van Dop sloot een deal met de firma Full Play International van Fernández’ zaakwaarnemer Jorge Marino. De keeper moest een deel van zijn salaris aan Full Play gaan betalen. Dat bedrag van 283 duizend euro stortte Full Play vervolgens terug aan FC Utrecht. Op die manier betaalde de club Fernández een salaris van 250 duizend euro in plaats van de wettelijk verplichte 533 duizend.

Full Play kreeg in ruil daarvoor de tv- en merchandisingsrechten van FC Utrecht in Zuid-Amerika, drie business seats en het recht om tours en vriendschappelijke wedstrijden te organiseren. Ook mocht het bedrijf een geschikte club zoeken voor een samenwerkingsverband. In het vonnis wordt in dat verband gesproken over de Argentijnse club Quilmes.

Fernández beriep zich op 20 december 2012 voor de arbitragecommissie van de KNVB op zijn contract waarin stond dat hij recht had op een salaris van 533 duizend euro. Hij vorderde van FC Utrecht 165 duizend euro die de club had ingehouden op zijn salaris als voorschot op de betalingen aan zijn (ongelicentieerde) zaakwaarnemer. De arbitragecommissie stelde Fernández op 27 februari in het gelijk.

Fernández kwam vorig seizoen 13 keer voor FC Utrecht in actie in de Eredivisie. In die wedstrijden beging hij enkele opzichtige blunders

De volledige tekst van het arbitraal vonnis is te lezen op de website van de KNVB (pdf).

Foto: fcuphoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 26 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing