FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Strootman is de beste Oranje-welp'

02-06-2011

3 reacties


Het voordeel van het ontbreken van een groot aantal vaste krachten bij Oranje (Mark van Bommel, Maarten Stekelenburg, Wesley Sneijder, Demy de Zeeuw, Theo Janssen) is dat er veel jong, onervaren grut mee is gegaan naar Zuid-Amerika voor de interlands tegen Brazilië en Uruguay.

En dat is heel erg leuk.

Want ze vínden het allemaal nog zo heel erg leuk, Jasper Cillesen, Tim Krul, Jeffrey Bruma, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman en Luuk de Jong. Als nieuwsgierige leeuwenwelpjes snuffelen ze aan hun nieuwe omgeving en tonen ze hun kunsten.

Hé kan jij dit met de bal? Maar kan jij dan ook dit? Vooral van Wijnaldum word je als Oranje-watcher erg vrolijk door zijn enthousiaste lach, trouwhartige oogopslag, weelderige kapsel en verfijnde techniek.

Schroom
Toch lijkt er hier en daar nog wat schroom bij de welpen om aansluiting te zoeken bij de volwassen leeuwen Robin van Persie, Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar en Dirk Kuyt hoewel zij absoluut niet de indruk wekken hier afkerig van te zijn.

Op het authentieke trainingsveld van Flamengo, aanschouwd door een steile tribune halfvol toeschouwers, babbelen en dollen ze liever met elkaar of met de nog even speelse Eljero Elia en Gregory van der Wiel.

Nummer negen
Tijdens de partijtjes op de ongelijke grassprieten voegen ze een portie enthousiasme en bewijsdrang toe. Al is na twee trainingen al wel duidelijk wie zich het hoge tempo het makkelijkst eigen maakt. Dat is de stoïcijnse Kevin Strootman.

De middenvelder die voor de winterstop nog uitkwam voor de nummer negen van de eerste divisie Sparta en daarna speelde voor de nummer negen van de eredivisie FC Utrecht valt nauwelijks uit de toon tussen de vice-wereldkampioenen.

Tijdens de positiespelen behoudt hij telkens de regie over tijd en ruimte. Als er moet worden geopend naar de zijkanten is soms zelfs onduidelijk of trapkoning Van Persie of kapselgenoot Strootman het leer heeft beroerd.

Basisspeler
De opmerkelijke loftuitingen van Bert van Marwijk aan Strootmans adres na diens entree bij Oranje een paar maanden geleden blijken terecht: hier loopt een toekomstig basisspeler, ondanks de stevige concurrentie (Van Bommel, De Jong, Van der Vaart, Janssen, Schaars, De Zeeuw) op de twee controlerende middenveldposities.

Bundesliga
Misschien moet Strootman maar eens verder kijken deze zomer dan PSV of FC Twente. Een subtopper uit de Bundesliga past hem beter als nieuwe stap.

Bron: NUSport

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing