FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Straf FC Utrecht in hoger beroep gehandhaafd

03-09-2015

0 reacties


De commissie van beroep handhaaft de straf die de tuchtcommissie FC Utrecht eerder oplegde in verband met antisemitische spreekkoren tijdens de wedstrijd FC Utrecht – Ajax op 5 april 2015. Dat heeft de KNVB gisteravond bekendgemaakt.

Dat betekent dat de commissie van beroep FC Utrecht bestraft met een geldboete van 10.000 euro en een lege Bunnikside tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Ajax. De commissie van beroep stelt, net als de aanklager betaald voetbal en tuchtcommissie eerder, ‘dat FC Utrecht tijdens de wedstrijd onvoldoende heeft gedaan om tegen de spreekkoren op te treden’.

De commissie benadrukt dat thuisspelende clubs verantwoordelijke zijn voor het handhaven van de veiligheid en het voorkomen van wanordelijkheden, waaronder spreekkoren. “Die verantwoordelijkheid brengt onder meer met zich mee dat FC Utrecht de veiligheidsorganisatie in het stadion dusdanig inricht dat spreekkoren op deze schaal te horen moeten zijn en dat de club er vervolgens tegen optreedt”, aldus de commissie.

De aanklager betaald voetbal was op 8 april een vooronderzoek gestart naar antisemitische spreekkoren tijdens de wedstrijd FC Utrecht - Ajax. Met het hieruit voortgekomen schikkingsvoorstel van de aanklager ging FC Utrecht niet akkoord. Hierdoor werd de zaak voorgeleid bij de zogeheten ‘onafhankelijke tuchtcommissie’.

De tuchtcommissie achtte op basis van de beschikbare beelden, informatie en verklaringen bewezen dat er meerdere malen antisemitische spreekkoren hebben plaatsgevonden tijdens de wedstrijd en dat FC Utrecht onvoldoende maatregelen had getroffen om de spreekkoren tijdens de wedstrijd te bestrijden. FC Utrecht ging tegen deze uitspraak in beroep, waarna de zaak 18 augustus voorkwam bij de commissie van beroep.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Sparta RotterdamFC Utrecht
26 november 2017 14:30 uur
Het Kasteel

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Le@n 18pt
2 (12) fanvandeFC 17pt
3 (2) Gina 17pt
4 (3) tonyb 16pt
5 (4) badbo13 16pt
6 (32) chapri 15pt
7 (5) Dito4ever 15pt
8 (6) De meester 15pt
9 (7) Jan van Staa 14pt
10 (38) L@rs-Sven 14pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2017 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing