FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Stormachtinge ontwikkeling Amrabat en Troupée

21-01-2017

1 reactie


Sofyan Amrabat en Giovanni Troupée zijn dit seizoen definitief doorgebroken bij FC Utrecht. En hun stormachtige ontwilkkeling wordt ook door anderen opgemerkt.

Zo beoordelen de statistici achter de website Tussen de Linies de ontwikkeling van spelers aan de hand van de zogenaamde SciSkill. Grofweg worden hiermee de volgende facetten gemeten:

- waarde van een speler bij doelpunten voor en tegen,
- waarde voor aanvallende en verdedigende bijdrage,
- weerstand op basis van de competitie, de tegenstander en het eigen team.

Uiteraard blijft de daadwerkelijke waardering altijd aan discussie onderhevig, maar er zijn wel trendds te zien. Zo stelt Tussen de Linies dat de gemiddelde SciSkill van een speler in de eredivisie rond de 55 ligt. In de Bundesliga ligt dit gemiddelde op 71, en in La Liga zelfs op 73.

Binnen de tien eredivisiespelers die de afgelopen zes maanden de sterkste ontwikkeling hebben doorgemaakt, staan twee spelers van FC Utrecht: Sofyan Amrabat (positie 6) en Giovanni Troupée (positie 4). Opvallend is dat volgens dee ze beoordeling Joey Groenbast van degradatiekandidaat Go Ahead Eagles de sterkte ontwikkeling van alle eredivisiespelers heeft doogermaakt. Hij wordt gevolgd door Kasper Dolberg, Justin Hoogma en dan dus Giovanni Troupée.

Voor de beide FC Utrechers in de top 10 geldt dat zij debuteerden onder Robbie Alflen, Ze braken echt door onder Erik ten Hag en Jean Paul de Jong.

Sofyan Amrabat viel op 2 oktober 2014 voor het eerst in tijdens FC Utrecht - Vitesse. De box-to-box-middenvelder staat inmiddels, net voor FC Utrecht - Ajax, op 37 officiële duels in het eerste elftal van FC Utrecht. Amrabat kwam dit seizoen in alle 21 duels in actie. Hij startte 20 keer in de basis, werd één keer voortijdig gewisseld en was één keer invaller. Amrabat kwam nog niet zelf tot scoren.
Giovanni Troupée debuteerde op 17 mei 2015 tijdens Vitesse - FC Utrecht. De rechtsback, die door Pascal kamperman van FOX Sports het grootste talent van 2016 is genoemd, staat inmiddels, ook net voor FC Utrecht - Ajax, op 27 officiële duels. Troupée kwam dit seizoen in 19 officiële duels in actie. Drie keer werd hij voortijg gewisseld, twee keer was hij invaller en hij miste twee duels volledig door een blessure. Troupée was dit seizoen goed voor twee goals.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing