FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Steve de Ridder naar FC Kopenhagen

22-05-2014

24 reacties


Steve De Ridder draagt niet langer het shirt van FC Utrecht. De Belgische aanvaller, afgelopen seizoen goed voor tien competitietreffers, vertrekt naar het Deense FC Kopenhagen. FC Utrecht ontvangt een transfersom van de nieuwe werkgever van De Ridder.

FC Utrecht nam Steve De Ridder vorige zomer transfervrij over van het Engelse Southampton. Bij FC Utrecht ontpopte de Belg zich direct tot basisspeler en aanjager. “Wij hebben een jaar lang genoten van een goede voetballer en een fantastische jongen”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik.

“Maar, FC Kopenhagen kwam met een concrete aanbieding en was bereid een bod op tafel te leggen waarvan wij meenden dat het niet te weigeren was. We hebben het als club financieel nog altijd zwaar en we weten dat we deze zomer één of twee transfers moeten maken. Daarnaast hebben wij bij de komst van Steve naar elkaar uitgesproken dat als we beiden konden profiteren van een vervolgstap voor hem, dit mogelijk moest zijn. Voor Steve is dit een stap omhoog. Sportief en financieel. FC Kopenhagen werd in de laatste zes jaar, vier keer kampioen van Denemarken. Dat is niet niks. Dit is een grote club.”

De Ridder verlaat FC Utrecht, maar kijkt terug op een mooi jaar. “FC Utrecht is een fantastische club”, zegt de aanvaller. “Deze club, de mensen hier, mijn teamgenoten, de staf, de supporters, zij hebben mij vanaf het eerste moment dat ik hier binnenstapte thuis laten voelen. Na een lastige periode in Engeland heb ik hier het plezier weer teruggevonden en heb ik de kans gekregen om mijn voetbalkwaliteiten te tonen. Dat is gelukt."

"Diverse clubs toonden interesse in mij, waarbij FC Kopenhagen mij heel graag wilde hebben. Net als bij FC Utrecht een jaar geleden, was het gevoel direct goed. Ik heb mijn ambities en ik kan nu een behoorlijke stap maken. FC Utrecht heeft mij de kans gegeven deze stap te zetten. Daar ben ik de club en iedereen die hierbij hoort enorm dankbaar voor.”

Met FC Kopenhagen gaat Steve De Ridder uitkomen in de Champions League. “Dat is voor iedere speler een droom, dus ook voor mij. FC Kopenhagen is tweede geworden, waardoor we uitkomen in de derde kwalificatieronde. We moeten twee ploegen uitschakelen om in het hoofdtoernooi te geraken. Ik kijk ernaar uit”, aldus De Ridder.

Het vertrek van De Ridder betekent dat FC Utrecht op zoek moet naar een nieuwe aanvaller. “We zullen creatief moeten zijn bij het aantrekken van een vervanger, zoals wij dat vorige zomer waren met het binnenhalen van Steve”, zegt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff. “Wij merken dat de aantrekkingskracht van FC Utrecht nog altijd groot is. Spelers willen graag voor FC Utrecht spelen.”

Steve's eerste interview voor FC Kopenhagen Club TV:

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 24 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing