FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Sterk Jong FC Utrecht verliest van PSV

06-03-2012

0 reacties


Jong FC Utrecht heeft in Eindhoven verloren van Jong PSV. Het werd 2-1 op de Herdgang.

De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong keek als snel tegen een achterstand aan. Na een slap begin van de wedstrijd stond het na exact acht minuten 2-0 voor de thuisploeg. Memphis Depay maakte in de zesde minuut de 1-0. Twee minuten later werd de voorsprong verdubbeld door Utrechter in Eindhovense dienst, Imad Najah.

In de tweede helft was het Jong FC Utrecht dat veerkracht toonde. Twee minuten na de thee trok de scheidsrechter een rode kaart voor PSV-trainer Marco Roelofsen. Hij had aanmerkingen op de leiding en mocht zich verplaatsen van de dugout naar de tribune. FC Utrecht was fel uit de kleedkamer gekomen en zette PSV direct vast.

Aansluitingstreffer
De Utrechtse beloften hadden het betere van het spel en knokten zich terug. Het was Yoshiaki 'Sjakie' Takagi die voor de aansluitingstreffer zorgde: 2-1. In de 68ste minuut gaf Tommy Oar een voorzet die Leon de Kogel inkopte. De aanvaller dacht te scoren, maar de bal kwam via de onderkant van de lat weer het veld in. De oplettende Japanner stond te wachten en joeg de bal in de rebound tegen de touwen.

Nog geen tien minuten later moest diezelfde Takagi het veld geblesseerd verlaten. Hij was ongelukkig op zijn arm gevallen en kon niet verder spelen. Zijn vervanger voor het laatste kwartier was Yasinne Ayoub. Eerder al viel Leon de Kogel uit met een lichte blessure. Hij werd in de 70ste minuut door Evert Brouwers vervangen.

FC Utrecht bleef de laatste twintig minuetn knokken voor het gelijke spel. Maar de bal wilde er niet in. Ook de Eindhovenaren kregen uit de counter nog een paar goede kansen, maar keeper Fons Mulder stond steeds op de juiste plaats om de ballen tegen te houden. De teleurstelling na afloop was groot daar een gelijkspel zeker op zijn plaats was geweest.

Trots
Jean-Paul de Jong zei na afloop dat de ploeg zichzelf te kort had gedaan door in twee minuten de wedstrijd weg te geven. "Maar ik ben ook trots", zei de trainer. "We hebben in de tweede helft gevochten en ook het veldspel dat we lieten zien was goed. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest."

FC Utrecht blijft door het gelijke spel op de zevende plaats staan, dus nog net in het linkerrijtje, in de Eredivisie voor beloften.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fons Mulder, Gevéro Markiet, Mike van der Hoorn, Kai Heerings, Kenny Teijsse, Stefano Lilipaly, Zakaria Amrani, Yoshiaki Takagi (76' Yasinne Ayoub), Enzio Boldewijn, Leon de Kogel (70' Evert Brouwers), Tommy Oar.

Volgende week speelt FC Utrecht weer thuis op Sportcomplex Zoudenbalch. Dan is Jong Heracles Almelo de tegenstander. Het duel begint om 18:30 uur en is vrij toegankelijk voor publiek.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing