FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Stadionverboden na veldbetreding in play-offs

09-08-2010

0 reacties


Naar aanleiding van het betreden van het veld van Stadion Galgenwaard door supporters direct na afloop van de play-off wedstrijd tegen Roda JC op 16 mei heeft de aanklager betaald voetbal van de KNVB opheldering gevraagd bij FC Utrecht. In de reglementen is namelijk vastgelegd dat het betreden van het veld bij voetbalwedstrijden is verboden. FC Utrecht heeft aangegeven wat er was gedaan om te voorkomen dat supporters het veld betraden en hoe het was gesteld met de veiligheid van de scheidsrechter en de spelers. Uiteindelijk heeft de clubleiding na overleg met de politie geconcludeerd dat dit niet te voorkomen was, maar dat de aanstichters en degenen die andere bedoelingen hadden dan op een positieve manier een feestje te vieren, dienden te worden aangemeld bij de KNVB. Hieronder vallen vooral diegenen die naar het uit-vak van de Roda-supporters gingen en zich intimiderend gedroegen. Deze personen, acht in totaal, hebben afgelopen week een stadionverbod van 60 maanden opgelegd gekregen, de termijn die daarvoor door de KNVB is vastgesteld.

FC Utrecht betreurt het feit dat de huldiging door een massale veldbetreding, weliswaar spontaan en feestelijk, geen doorgang kon vinden. "Veldbetreding door supporters is tegen de regels, die zijn vastgesteld door de KNVB", aldus voorzitter Jan Willem van Dop. "Overigens zijn deze regels ingevoerd met instemming van de clubs, inclusief FC Utrecht. Rondom het veld staat ook nadrukkelijk aangegeven dat het betreden van het veld betekent dat daarvoor een stadionverbod wordt opgelegd. Wij hebben ons beperkt tot die personen, die ons inziens andere bedoelingen hadden dan alleen een feestje vieren. De wijze waarop zij de fans van de tegenstander intimideerden tijdens de huldiging valt ook niet te tolereren", zegt Van Dop. "Daar komt bij dat, als wij deze maatregel niet hadden genomen, wij als club het risico lopen dat de aanklager met maatregelen komt richting de club, waarbij niet uit te sluiten valt het spelen van een thuiswedstrijd zonder publiek of een forse geldboete. Supporters mogen nu eenmaal in het betaald voetbal het veld niet op."

Voorzitter Van Dop vindt het jammer dat het tot stadionverboden heeft moeten komen. "Onze supporters zijn echt heel belangrijk voor de club. Zij steunen ons door dik en dun en vormen een werkelijke ondersteuning voor onze spelers op het veld. Eigenlijk hebben we zelden problemen met hen. Vorige week nog lieten ze in Zürich rondom de wedstrijd tegen Luzern zien hoe het hoort; de ploeg luidruchtig aanmoedigen en feest vieren in het stadion en daarbuiten. Dit alles zonder enige wanklank. Het is zeer spijtig dat na het winnen van de play-offs zich enige personen geroepen voelden een huldiging op hun eigen wijze te gaan vieren en de aanwijzingen van onze stewards negeerden."

Bron: FC Utrecht

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing