FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Stadionbouwer Midreth van ondergang gered

13-10-2010

13 reacties


De Midreth Groep van oud FC Utrecht doelman Joop Leliveld, zit in financieel zwaar weer. Volgens het bedrijf zijn die problemen afgewend nu overeenstemming is met een groep investeerders over een kapitaalinjectie. Opdrachtgevers- en nemers moeten de plannen nog goedkeuren. Leliveld leende in 2003 25 miljoen euro van de gemeente Utrecht voor de aanschaf van Nieuw Galgenwaard.

Midden vorig jaar betaalde Leliveld de rente op die lening nog steeds af. Onduidelijk is of dat het afgelopen jaar ook gebeurde.

Een woordverder van Midreth geeft aan dat gemeente en Midreth nog steeds met elkaar in gesprek zijn over de afhandeling van alle afspraken in en rond het FC Utrecht stadion waar het bedrijf ondermeer woontorens bouwde. Nieuwe ontwikkeling rond het FC Utrecht stadion zijn er momenteel niet nadat hoofdsponsor Phanos het stadion wilde verplaatsen om de grond te ontwikkelen. De gemeente stak daar een stokje voor.

Midreth kwam in de problemen door de crisis in de bouwsector en een aantal onverwachte financiële tegenvallers, zoals het faillissement DSB-topman Dirk Scheringa. Midreth bouwde voor hem het Scheringamuseum. Door die tegenvallers, zo verklaart het bedrijf, kampte het in toenemende mate met liquiditeitskrapte. "Met het nieuwe kapitaal dat door de groep investeerders zal worden ingebracht zullen de middelen beschikbaar komen om de bedrijfsvoering gezond te maken", aldus een persbericht.

De investeerders nemen een aandeel in het bedrijf. Om hoeveel dit gaat en welke partijen investeren wordt voorlopig nog niet naar buiten gebracht.

De Midreth Groep uit Mijdrecht bestaat bijna 40 jaar en is naast bouwer ook projectontwikkelaar met circa 170 medewerkers en een omzet van ruim 150 miljoen euro.

Bron: DNU.nu

Reacties

Bij dit bericht zijn 13 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing