FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Sportief verlies FC Utrecht is te overzien

16-08-2011

20 reacties


FC Utrecht staat een interessant en uitdagend seizoen te wachten. Hoe gaat de eredivisionist de verliezen van de afgelopen periode opvangen?

FC Utrecht heeft op het gebied van spelers roerige maanden achter de rug. De club verloor vorig seizoen Mihai Nesu door een gebroken nekwervel en kon een spelersleegloop tijdens de zomer niet tegenhouden. Tim Cornelisse en Michael Silberbauer waren de eersten die FC Utrecht achter zich lieten en zij werden al gauw gevolgd door Ricky van Wolfswinkel, Dries Mertens, Kevin Strootman en Michel Vorm.

Zo'n twintig miljoen euro rijker en zeven basisspelers armer, begint het voor FC Utrecht dit seizoen helemaal opnieuw. Waar het twee jaar geleden het startschot gaf voor de opmars naar de Nederlandse top is het nu gedwongen een stapje terug te doen. Maar ondanks dat de club flink aan kwaliteit heeft moeten inboeten, is er geen reden voor paniek in de Domstad. De selectie staat er beter voor dan door menigeen wordt geschetst. Goed genoeg om de nieuwe doelstelling - een klassering bij de beste acht clubs van de Eredivisie - te verwezenlijken.

Mix van ervaring en talent
De as wordt opgevuld door ervaren krachten als Alje Schut en Jan Wuytens, de creatieve Nana Asare en de fysiek sterke Zweden Marcus Nilsson en Johan Martensson. Daarnaast heeft de club met de razendsnelle en bedrijvige Alexander Gerndt en oersterke Jacob Mulenga potentieel een van de beste spitsenkoppels van de Eredivisie in huis. Daaromheen bouwt coach Erwin Koeman een elftal met talenten, in de hoop dat er enkele jongens doorbreken en in de toekomst een hoge transfersom zullen vertegenwoordigen. Talenten als de Australiërs Tommy Oar en Michael Zullo hebben die potentie.Bij FC Utrecht ligt men niet wakker van de hectische transferzomer. De club heeft ongekend hoge transfersommen geïncasseerd en heeft die inkomsten deels gebruikt om te herinvesteren en deels om de club weer gezond te maken. En hoe groot is eigenlijk de stap die Utrecht sportief achteruit moet zetten? Vorig seizoen wist de club zich met al dat kapitaal op het veld niet te kwalificeren voor de play-offs om Europees voetbal. Gezien de huidige verhoudingen in de Eredivisie moet het linkerrijtje haalbaar zijn voor de Domstedelingen.'Geef deze jongens de tijd'
"De spelers die we hebben verkocht en ons veel geld hebben opgeleverd, hebben het afgelopen jaar op het moment suprême af laten weten", refereert technisch directeur Foeke Booy aan het vorige seizoen, waarin FC Utrecht als negende eindigde. "Ik ga niet mee in de hectiek en durf verder te kijken dan vandaag, morgen of volgende week."

"Financieel hebben we een unieke deal gemaakt, sportief gaan we inderdaad een stapje achteruit. Het is inherent aan een club als FC Utrecht dat je belangrijke spelers kwijtraakt aan Nederlandse topclubs en grote buitenlandse clubs. Net als twee jaar geleden moeten we jonge talenten de kans geven en hopen dat ze die kans met beide handen aangrijpen. Geef deze jongens de tijd en laten we niet een al te hoog verwachtingspatroon hebben."

FC Utrecht blijft rondkijken
FC Utrecht heeft de ambitie om voor het sluiten van de transfermarkt nog een of twee aanwinsten aan de selectie toe te voegen. Booy wilde niet zeggen welke posities versterkt moeten worden, maar een rechtsback en een middenvelder lijken de voorkeur te hebben.

 Deze spelers moeten de selectie verbreden zodat de ploeg van Koeman ook een blessuregolf kan doorstaan.

De club moet komend seizoen gaan bouwen op ervaren krachten als Schut, Wuytens, Asare en Mulenga. "De ploeg is wel erg jong hé", realiseerde laatstgenoemde zich nadat hij eigenhandig FC Utrecht terug in de wedstrijd had gebracht tegen De Graafschap (2-2). "Maar dat maakt niet uit, joh. Dit soort wedstrijden maken deze jongens alleen maar sterker. Ze worden met de dag beter en het zijn gewoon stuk voor stuk goede voetballers. Spelers komen en spelers gaan, het is niet anders. We gaan een mooi seizoen beleven met deze ploeg."

Bron: goal.com 

Reacties

Bij dit bericht zijn 20 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing