FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….

27-12-2005

0 reacties


Het is weer de tijd van het jaar waarin velen terugblikken op wat er dat jaar allemaal gebeurd en bereikt is. Het is dan ook weer tijd voor het makkelijk achteraf praten. “Ik wist het wel” en “Ik heb je toch gewaarschuwd” zijn de gevleugelde kreten. Achteraf praten is altijd het makkelijkst. Het is ook de tijd van het jaar waar mensen zich eens kritisch een spiegel voor houden. De vraag is dan altijd of hoe objectief in die spiegel gekeken wordt.

Als we eens terugblikken op een FC Utrecht zien we toch wel een aantal opmerkelijke zaken die nadere beschouwing verdienen. Natuurlijk is het het jaar van DiTo. Het onverwachte overlijden van deze populaire speler legt een enorme deken over het jaar van FC Utrecht. Niet iets waar je zomaar overheen stapt. Hoe hard het ook is, het leven wordt echter weer opgepakt zonder echter af en toe met de gedachten te zijn bij de nabestaanden.

In januari 2005 haalde FC Utrecht een opvolger in huis voor technisch manager Jan Willem van Ede. Arno Pijpers moest de man worden die op termijn de functie van technisch directeur van Foeke Booy moest gaan overnemen. Een man voor de lange termijn dus. Gisteren (26-11) werd bekend dat Pijpers een baan als bondscoach van Kazachstan heeft geaccepteerd en de club een jaar na aanstelling alweer verlaat. Niet echt lange termijnwerk!!

In de zomer werd zeer verassend een extra assistent-trainer aangesteld. Harry van den Ham werd toegevoegd aan de technische staf. John van Loen zou zich meer bezig gaan houden met Jong FC Utrecht en kon zich zo richten op een eigen elftal en het halen van het hoogste trainersdiploma. Van den Ham, oud hoofdtrainer, stapte twee weken geleden op en Van Loen wordt weer assistent bij Booy.

Hans van de Haar en Stefaan Tanghe. Twee spelers die goede en mindere periodes hebben gehad bij FC Utrecht. Mochten beiden transfervrij vertrekken van onze club. Voor Tanghe geldt dat hij wegens zijn verdienste voor FC Utrecht als dank de transfervrije status heeft gekregen. De vraag is echter of FC Utrecht voldoende financieen heeft om een vervanger aan te trekken die hetzelfde niveau kan halen als Tanghe in zijn goede tijden. Als je dan ook nog het huidige middenveld bekijkt dat niet uitblinkt qua voetballend vermogen, dan vraag je je wel eens af waarom juist Tanghe moest vertrekken. En al helemaal voor nul eurootjes.

Zo vertrekken en vertrokken er een hoop mensen waarbij je je vraagtekens kan zetten. Of dit allemaal ten goede komt van de korte en lange termijn valt te bezien. Het is niet alleen maar vertrek waar men zich mee bezighoudt. Zo schijnt de club de onderhandelingen met de keeperstrainer gestart te hebben over het verlengen van het aflopende contract. Dat is toch een opmerkelijk feit. Als we de keepers van de laatste jaren eens langslopen is het treurig om vast te stellen dat geen één keeper eigenlijk beter is geworden.

Bovendien zijn de laatste jaren alleen maar keepers van buiten aangetrokken. Kooijman, Wapenaar, Ponk, Terol (gekomen bij Jong FC Utrecht) en Grandel zijn keepers die niet via de eigen opleiding zijn doorgestroomd. Blijkbaar lukt het niet om zelf goede keepers op te leiden. Michel Vorm zou het groeibriljantje zijn maar vooralsnog viel hij alleen op door zijn blessures. Inmiddels is hij verhuurd aan Den Bosch waar hij nu wel wekelijks zijn wedstrijd keept. Met veel tam tam werd dit seizoen Frank Grandel gepresenteerd. Hij zou een sensatie worden en de inmiddels bij de Wolves wekelijks keepende en regelmatig uitblinkende Postma hoefde niet gehaald te worden.

Inmiddels is Terol weer eerste keeper en is Grandel wel een sensatie geworden maar toch vooral voor de sensatie-media. Grandel heeft zeker al supporters weten te overtuigen dat hij zijn kwaliteiten heeft maar het is natuurlijk ongelooflijk om te zien dat hij soms kinderlijk in de fout gaat. Fouten die ook Terol maakt, want afgelopen wedstrijd bleek toch ook weer zijn weifelende houding bij corners en vrije trappen. Hoe kan het toch dat keepers bij FC Utrecht geen enkel vertrouwen meer uitstralen. Keepers met postuur en lengte durven bij hoge ballen de goal niet uit te komen en als ze komen, dan is het de vraag of ze de bal hebben.

De vraag is nu natuurlijk is de scouting zo slecht (dragen de verkeerde keepers aan) of moeten er vragen gesteld worden bij de eventuele contractverlenging van Maarten Arts? Wie het weet mag het zeggen. Misschien wordt het tijd dat er mensen zichzelf eens kritisch een spiegel voorhouden. Technisch directeur en tegelijkertijd trainer. Is dat wel een handige combinatie?

Midvoor

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing