FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Spelers verjagen vinnige kou van tribune

01-03-2013

1 reactie


Het was bitter koud toen ik zondagmiddag van huis vertrok om naar FC Utrecht - Roda JC te gaan. De verleiding om Eredivisie Live bij de plaatselijke melkboer te verkiezen boven het vertrouwde Galgenwaard, was groot. Uiteindelijk won de clubliefde het van de gemakzucht. En mijn maatjes in Vak P waren er natuurlijk ook evenals onze trouwe buurvrouw van 88 jaar uit Zeist. Dus mocht ik niet ontbreken.

De supporters die het slechte weer trotseerden, werden eergisteren ruimhartig beloond door de voetballers van FC Utrecht. Vanaf de aftrap joegen de spelers hun opponenten uit Limburg de stuipen op het lijf. Met als logisch gevolg dat de thuisclub kans na kans uitspeelde en uiteindelijk door een mogelijk nogal royaal gegeven penalty annex rood verder in het zadel werd geholpen.

Ondanks het slechte weer was het een leuke middag op Galgenwaard, met een hoge amusementwaarde. Ik moest tijdens de wedstrijd nog even terugdenken aan een andere gelegenheid eind jaren tachtig waarbij Roda eveneens vier tegentreffers moest incasseren. Het was destijds namelijk stralend zomerweer, de tegenstelling kon niet groter zijn. De toeschouwers zaten destijds in hun overhemd op de tribune. En het veld was bijna kaal omdat popidool Prince enkele dagen eerder een aantal concerten had gegeven.

Ik heb het natuurlijk over de nacompetitie waarin FC Utrecht er op sensationele wijze in slaagde om Europees voetbal af te dwingen, met Erik Willaarts in een onvergetelijke hoofdrol. De euforie rond Jacob Mulenga deed eergisteren een beetje denken aan die rond de Woudenbergse schutter die destijds op de nationale topscorerslijst achter Marco van Basten zelfs op de tweede plaats eindigde.

Het zou natuurlijk een mooi gebaar geweest zijn wanneer Jens Toornstra in plaats van Mulenga bij zijn eerste overtuigende optreden in eigen huis tot man of the match verkozen zou zijn. De nieuweling uit Den Haag toonde geen enkele schroom en maakte meteen duidelijk dat hij van meerwaarde zal zijn in de selectie van FC Utrecht.

Overigens maken we ons in Vak P wel zorgen over de talrijke open plekken die eergisteren in Galgenwaard te zien waren. De thuisblijvers kregen dit keer ongelijk en de vraag is natuurlijk hoe de wegblijvers teruggelokt kunnen worden. Ik hoorde al de suggestie dat een seizoenkaart in de toekomst gekoppeld zou kunnen worden aan een gratis abonnement op Eredivisie Live zodat de uitwedstrijden van FC Utrecht ook opgenomen zijn in het pakket. Een voorstel dat het overwegen meer dan waard lijkt.

Hans van Echtelt
Vak P

(foto: FCUPhoto / F. Zilver)

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing