FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Spelers feliciteerden Kuyt met FC Utrecht

27-09-2010

15 reacties


Dirk Kuyt staat voor een weerzien met de club waar hij zijn doorbraak beleefde in het betaalde voetbal. Met Liverpool gaat hij donderdag op bezoek bij FC Utrecht. VoetbalPrimeur sprak recent met de aanvaller over zijn terugkeer naar de Domstad.

Het zweet stond Kuyt nog op het voorhoofd na de moeizame Europa League-zege op Trabzanspor toen hem ter oren kwam dat zijn vorige club Feyenoord in 'Europa' was uitgeschakeld. En dus hoopte hij op een loting in de groepsfase tegen FC Utrecht. "Tegen mijn ploeggenoten zei ik dat het echt gaaf zou zijn als we Utrecht zouden loten. In het vliegtuig naar Liverpool riep de piloot de uitkomst van de loting om. Mijn medespelers kwamen gelijk mijn kant op om me te feliciteren. 'Je gaat naar je cluppie toe', zeiden ze."

'Fantastische periode'
Kuyt koestert warme herinneringen aan de vijf seizoenen die hij in Utrecht vertoefde. Overgekomen als amateur van Quick Boys uit zijn geboorteplaats Katwijk, veroverde hij met zijn oneindige werklust al snel de harten van de Utrechtse fans. Zijn eerste topjaar (twintig doelpunten in het seizoen 2002/'03) werd direct zijn laatste bij FC Utrecht toen de mogelijkheid zich aandiende om de overstap te maken naar Feyenoord.

Donderdag keert hij voor het eerst als 'Liverpudlian' terug in het stadion waar de basis werd gelegd voor zijn loopbaan. Een affiche waar Kuyt naar verlangt, zeker nu hij is verlost van de schouderblessure die hem een twijfelgeval maakte voor het treffen in Stadion Galgenwaard. "Het is altijd mooi om terug te keren naar de club waar je vijf jaar hebt gespeeld en die je de kans heeft geboden om in het betaalde voetbal uit te komen. Ik heb daar een fantastische periode gekend en heb nog enkele contacten bij de club die ik vaak spreek."

Nieuwe weg
Tot die contacten behoren weinig spelers met wie Kuyt bij FC Utrecht heeft samengespeeld. "Alje Schut ken ik nog en ook met Sander Keller heb ik gespeeld. Maar voor de rest is er een hoop veranderd." Ten goede, meent Kuyt. "Ik heb altijd gezegd dat de weg die FC Utrecht is ingeslagen heel positief is. Met Jan-Willem van Dop, die ik nog ken uit mijn verleden bij Feyenoord en Frans van Seumeren die op een heel sociale manier een goed elftal op de been probeert te zetten. Bovendien doen ze gerichte aankopen. Kijk maar naar Ricky van Wolfswinkel en ook Frank Demouge, gewoon een goede Eredivisie-speler."

Het klassenverschil tussen Liverpool en FC Utrecht is met het blote oog goed zichtbaar, maar feit is dat de Engelsen een moeizame competitiestart kennen en FC Utrecht op bezoek bij Napoli (0-0) zijn visitekaartje in Europees verband uitdeelde. Kuyt onderschat geen enkele ploeg in de Europa League. "In de Champions League is het makkelijker je tegenstanders te bespelen dan in de Europa League. Op het allerhoogste niveau weet je waar de tegenstander voor staat en welke uitstraling ze hebben. In de Europa League zijn er veel onbekendere tegenstanders. In dit geval ken ik Utrecht veel en veel beter dan mijn ploeggenoten, die hebben geen flauw idee wat hen te wachten staat."

Dat is een uitverkocht Stadion Galgenwaard. En Kuyt weet als geen ander wat dat met zich meebrengt. "In de Galgenwaard kan het altijd spoken met die fantastische supporters", aldus de Katwijker.

Bron: Voetbalprimeur.nl (Jelmer van der Dussen)

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 15 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing