FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Spelers FC Utrecht als rolmodel bij behandeling

14-04-2011

1 reactie


De inzet van profvoetballers als rolmodel tijdens de behandeling van jongeren met problematische drank- en drugsgebruik is een groot succes. Uit het gepresenteerde onderzoek van het Julius Center UMC, dat zij in opdracht van de Utrechtse instelling voor verslavingszorg Centrum Maliebaan uitvoerde, blijkt dat een behandeling met inzet van zo'n rolmodel zorgt voor 83% minder uitval.

De afgelopen twee jaar heeft Centrum Maliebaan in samenwerking met FC4YOU, de stichting waarin FC Utrecht haar maatschappelijke activiteiten heeft gebundeld, het project FC Kicks United uitgevoerd. Voor het project zijn jongeren die een leefstijlbehandeling volgen voor hun problematisch middelengebruik als onderdeel van de behandeling in gesprek gegaan met spelers van FC Utrecht.

De jongeren spraken in Stadion Galgenwaard met Dries Mertens, Jan Wuytens, Mark van der Maarel en Alje Schut over het bevorderen van een gezonde leefstijl, de rol van vrienden in hun leven en het bereiken van persoonlijke doelen. Na het volgen van de behandeling werden de jongeren beloond met het bijwonen van een thuiswedstrijd van FC Utrecht vanuit een skybox.

Uit het onderzoek blijkt dat de inzet van rolmodellen en belonen een groot effect heeft op de uitval tijdens de behandeling. Daarnaast is de hulpverlening aan hen ook effectiever. Zo behaalden de deelnemers van het FC Kicks United project meer behandeldoelen dan de jongeren die de reguliere behandeling volgde.

Wegens het overweldigende succes en de prettige ervaringen van zowel de jongeren als de spelers van FC Utrecht zal deze vorm van behandelingen ook het volgende seizoen weer worden aangeboden. FC Kicks United wordt ondersteund door Agis Zorgverzekeringen vanuit Utrecht Gezond!, een samenwerking tussen de gemeente Utrecht en Agis met als doel te werken aan een betere gezondheid van Utrechtse inwoners en het betaalbaar houden van de zorg. Het Julius Centrum is een centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns Geneeskunde van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
24 januari 2018 20:00 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 54pt
2 (3) Sjakie 52pt
3 (2) Kikker 50pt
4 (9) Menno 44pt
5 (12) Speedy 43pt
6 (4) badbo13 42pt
7 (5) chapri 41pt
8 (11) Gina 41pt
9 (6) El Nino 41pt
10 (7) tonyb 40pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing