FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Sneijder in pikorde achter Kali en Lilipaly

24-01-2012

5 reacties


Rodney Sneijder moet voorlopig genoegen nemen met een bijrol in Utrecht. De middenvelder van de plaatselijke FC staat in de pikorde inmiddels achter Anouar Kali en Stefano Lilipaly, met hard werken hoopt hij zijn plek weer terug te krijgen.

Volgen technisch directeur Foeke Booy is het een 'voetbaltechnische keuze'. "Niet leuk voor Rodney, maar wel een gevolg van de toenemende concurrentie op ons middenveld", zegt Booy in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In december heeft de trainer een tussenevaluatie met Rodney gehad waarin is besproken dat hij in onze ogen in een mindere fase was gekomen. Hij heeft daarop geantwoord door op trainingen keihard aan de slag te gaan en zijn stinkende best te doen."

"Een prima antwoord, maar de pikorde is vooralsnog onveranderd", vervolgt Booy zijn verhaal. "Dat hij zondag op de tribune belandde, kwam omdat de trainer een selectie van achttien spelers maakt die zo goed mogelijk uitgebalanceerd is, zodat hij de meeste opties heeft om tijdens een wedstrijd in te grijpen. Voor Rodney geldt dat we hem specifiek hebben gehaald voor de positie van linkermiddenvelder, terwijl Anouar op die plek maar ook op tien en als rechtermiddenvelder uit de voeten kan."

Boezemvriend Kali zat wel op de bank, maar van zowel Sneijder als Kali verwacht men bij FC Utrecht niet dat ze 34 wedstrijden spelen. "We hebben ze allebei nodig. Het zijn jongens die amper eredivisie-ervaring hebben. Dat betekent dat ze ook wel eens tegen een dipje aanlopen of dat de een het even beter doet dan de ander. Rodney startte heel sterk, gaandeweg werd het iets minder. Dat is inherent aan zijn leeftijd."

De middenvelder speelt op huurbasis voor de Domstedelingen, in de overeenkomst met Ajax is echter wel een optie tot koop opgenomen. Onduidelijk is wat de huidige situatie voor invloed heeft op de toekomst. Booy wil echter nog niet speculeren, zegt hij tegenover de ochtendkrant. "Ajax volgt Rodney's ontwikkeling op de voet. Er zal een moment komen dat er een beslissing moet vallen over zijn toekomst, maar zover is het nu nog lang niet."

Bron: voetbalprimeur.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing