FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

'Sneijder heeft een Utrecht-hart'

28-08-2011

6 reacties


Verguisde Sneijder juicht het hardst voor 'echte' Sneijder

Altijd maar vergeleken worden met die vier jaar oudere broer, die jaarlijks ruim vijftig keer meer dan de balkenendenorm verdient, de sterren van de hemel speelt voor een miljardenpubliek op het WK en ook nog eens één van Nederlands meest gewilde vrouwen aan de haak heeft geslagen.

Er moet voor Rodney Sneijder een last van zijn schouders zijn gevallen toen hij gisteravond éindelijk zijn debuut maakte in de Eredivisie. Niet voor Ajax, waar hij al enkele keren bij de selectie zat, maar voor de club waar zijn hart ligt, FC Utrecht, maakte hij gelijk zijn eerste competitiedoelpunt.

Met de handgebaartjes, het snoeiharde schot, het loopje met de karakteristieke korte pasjes, de (wat onnatuurlijk ogende) norse uitstraling als het niet gaat zoals hij graag wil, zijn bouw en de manier van articuleren, is het niet vreemd dat hij wordt vergeleken met zijn oudere broer, momenteel één van de duurste voetballers op aarde. Rodney Sneijder is in bijna alles de evenknie van Wesley.

Toch zijn er twee grote verschillen tussen 'Rod' en 'Wes'. De middelste van de Utrecht-veulen uit Ondiep - de oudste broer Jeffrey zou nog het grootste talent geweest zijn - had rond zijn twintigste verjaardag al meer dan zestig wedstrijden in het eerste van Ajax gespeeld en bovendien al vijftien keer 'Sneijder' achter een doelpunt gekregen. Rodney (20) maakte gisteravond pas, bijna twee jaar later dan Wesley, zijn debuut in de Eredivisie. Goed, hij scoorde in tegenstelling tot zijn broer wel bij zijn debuut, maar hij moet de track record van Wesley, al kampioen van Nederland op de leeftijd van Rodney, nog maar eens zien te halen.

Daarnaast lijkt het hart van het jongste straatschoffie uit Ondiep op een andere plek te liggen. Waar Wesley binnen no time tot een publiekslieveling in Amsterdam uitgroeide, jarenlang de favoriet bleek bij het Ajax-legioen en bij zijn afscheid verklaarde 'voor altijd een rood-wit hart te zullen houden', heeft Rodney toch vooral veel met Utrecht en de FC. Op zijn Hyves-account, met meer dan dertigduizend 'vrienden', maakte Rodney daar nooit een geheim van. Ondanks dat zijn broer jaar in jaar uit werd verguisd in de Galgenwaard, was Rodney lid van de FC Utrecht-fanpagina's en stuurde hij de club openbare steunbetuigingen.

Eén en ander werd gisteravond nog maar eens onderstreept toen Rodney de 2-1 tegen Roda JC vierde alsof hij als broer Wesley het Nederlands elftal naar de WK-finale geschopt had. Van de regen maakte hij optimaal gebruik door zijn goal met een prima knieschuiver - een tien met een griffel! - te vieren. Na neergestreken te zijn net voorbij de cornervlag sloeg 'Rod' voor het fanatieke deel van de Utrecht-aanhang naast het uitvak zes keer triomfantelijk op zijn borst, tonend dat een ander rood-wit door zijn aderen stroomt. De Bunnik-zijde zong 'Sneijder heeft een Utrecht-hart' en Rodney deed het publiek nog enkele handkusjes cadeau. Iets wat hem duidelijk niet in dank wordt afgenomen door het gros van de aanhangers van Ajax, de club die er nog altijd voor zorgt dat hij brood op tafel heeft.

En Wesley? Het 'koninklijk bezoek' zoals de NOS-commentator hem steevast bleef noemen, jarenlang als Ajax-speler verguisd in de Galgenwaard, gaf vrouw Yolanthe een 'brasa', sprong het hoogst en klapte het hardst van heel Utrecht-Oost. Ja, het kan verkeren in de wondere wereld van het voetbal.

Bron: AD 'FC Ongeregeld' - Rogier Deelstra
Foto: DUIC.nl - Geerdink Media

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing