FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Smolarek liet vooral zijn voeten spreken

12-03-2012

0 reacties


In Vak P hebben we het geregeld met elkaar over onvergetelijke doelpunten. Zeker tijdens wedstrijden met een geringe amusementswaarde worden verhalen uitgewisseld van treffers met ‘eeuwigheidswaarde' zoals de trouwe fans dat ervaren. Zo heeft iedereen wel een Top Drie beschikbaar van de mooiste of belangrijkste goals uit de roemrijke historie van het Utrechtse voetbal.

Steevast worden daarbij twee doelpunten door iedereen genomineerd. Het doelpunt van Leo van Veen in 1970 in het aloude Oosterpark tegen GVAV waarmee het eredivisieschap voor de stad Utrecht werd veilig gesteld en de fusie kon ontstaan. Een ander doelpunt dat altijd wordt genoemd, is de goal die Wlodi Smolarek maakte tegen het grote Real Madrid. Het was de openingstreffer na een vloeiende combinatie en de Poolse spits zorgde voor een even koele als mooie afronding. Volgens mij werd het stadion destijds een half metertje omhoog getild, zo groot was de euforie. Gelukkig heb ik de afgelopen dagen het legendarische doelpunt enkele keren voorbij zien komen in een terugblik op zijn mooie voetballoopbaan.

Toen ik afgelopen woensdag het bericht hoorde op de radio van het plotselinge overlijden van Wlodi, was ik toevallig aan het bridgen met een bevriende collega-journalist. We keken elkaar verbijsterd aan, waarna hij een passende opmerking maakte. ,,Wat hebben we genoten van zijn spel en vooral zijn perfecte balaanname. Een gevolg van al zijn extra trainingsarbeid. Daar kunnen tal van duur betaalde voetbalprofs nog alles van leren. En hij wist tijdens de wedstrijden als geen ander zijn momenten te kiezen.''

En dan plotseling overlijden vlak voor Feyenoord - FC Utrecht, het kan bijna geen toeval zijn. Ooit heb ik een lang en boeiend interview gemaakt met Wlodi, in zijn huis in Ouderkerk aan de Amstel. Een hele opgave, hij sprak vrijwel geen woord Nederlands. Gelukkig had destijds ik een buurman van Poolse afkomst die graag als tolk wilde fungeren met zijn landgenoot. Wlodi sprak immers vooral met zijn voeten.

Hans van Echtelt

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing