FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Sjaal met nostalgische betekenis

19-03-2013

0 reacties


Het is al weer drie weken geldeden dat ik op Vak P verrast werd met een fraaie sjaal. Het gebeurde vlak voor het beginsignaal van FC Utrecht - Roda JC dat een supporter dit attribuut in m'n handen drukte vanwege mijn zeventigste verjaardag. De tekst luidt: ‘Come on FC Utrecht, supporters voor het leven'. En iets verder lees ik: ‘Stadion Galgenwaard, de Zuidtribune'.

Eergisteren kreeg de aangeboden sjaal in extra nostalgische betekenis omdat ook het vignet van DOS, Elinkwijk en Velox is aangebracht. De drie clubs waaruit de fusie in 1970 is ontstaan. Bij het bekijken van de beelden van Feyenoord - FC Utrecht had ik de das omgedaan uit historische overwegingen. Op woensdag 19 augustus 1970 speelde de Utrechtse fusie immers z'n allereerste competitiewedstrijd in De Kuip en werd formeel afscheid genomen van de drie betaalde clubs DOS, Elinkwijk en Velox.

We zijn nu bijna 43 jaar veranderd en qua sfeer deed de aflevering van dit weekeinde in een aantal opzicht terugdenken aan de allereerste Feyenoord - FC Utrecht. Ook destijds werd verloren, mede omdat de FC-spelers ook toen al enorm onder de indruk bleken te zijn van de entourage in De Kuip. Er waren destijds 40.000 toeschouwers op de wedstrijd afgekomen, vrijwel evenveel als dit keer.

Het enige dat natuurlijk in alle opzichten anders was, de opstelling waarin beide ploegen speelden. Feyenoord trad aan met Treytel, Romijn, Israel, Laseroms, Van Duivenbode, Hasil, Jansen, Van Hanegem, Wery, Kindval en Moulijn. FC Utrecht ‘debuteerde' met Leliveld, Hildebrandt, Adriaanse, Blaauw, Van Stijn, Van Oudenallen, Olsen, Cabo, Nieuwenhuys, Teunissen en Groenendijk.

Toen scheidsrechter Jef Dorpmans destijds na negentig minuten affloot, stond er 4-1 op het scorebord nadat FC Utrecht via Groenendijk binnen een kwartier de leiding had genomen. Het trainersduo Bert Jacobs-Fritz Korbach toonde zich na afloop niet eens ontevreden over het vertoonde spel van de kersverse fusieclub. ,,Maar het is duidelijk dat we nog te veel onder de indruk waren van dit Feyenoord''.

Woorden van gelijke strekking werden ruim veertig jaar later over dezelfde wedstrijd uitgesproken door de trainer en spelers van FC Utrecht. Dat de club in De Kuip net als in 1970 door een indrukwekkend aantal supporters werd gesteund, was een mooi signaal in de richting van het elftal. Maar zelfs het feit dat de spelers met fakkels uitgeleide waren gedaan, mocht geen sensationele uitslag in De Kuip tot gevolg hebben. En ook mijn mooie, nieuwe sjaal bleek niet van doorslaggevende betekenis.

Hans van Echtelt
Vak P

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing