FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Shanwary: 'Gehaald als invulling, geen opvulling'

31-08-2012

5 reacties


Het hing al even in de lucht, maar de kogel is nu daadwerkelijk door de kerk: Esmat Shanwary tekent een contract bij FC Utrecht. De beloftevolle middenvelder trainde de voorbije weken al mee met Jong FC Utrecht en blijft vooralsnog voor deze ploeg spelen. Shanwary tekent bij FC Utrecht een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog één seizoen.

Shanwary werd vorig seizoen gekozen tot de tweede beste speler van de Nike A-Junioren Eredivisie. "Een middenvelder die beschikt over een goed basistalent en op meerdere posities op het middenveld inzetbaar is", omschrijft Hoofd Opleidingen Henny Lee de voetballer die tot voor kort uitkwam voor Voetbal Academie N.E.C./FC Oss. "Wij gaan zijn talent met onze trainers, binnen onze huisstijl, verder ontwikkelen. Het doel is om hem binnen afzienbare tijd klaar te stomen voor een plaats bij het eerste elftal."

Het contracteren van Shanwary past binnen het beleid dat FC Utrecht voert in de laatste fase van de opleiding, namelijk naast langdurig eigen opgeleide spelers ook zeer talentvolle spelers aan de club binden voordat ze doorbreken. "Het is goed dat we deze talentvolle spelers tijdig via de scouting herkennen en hen aan de club kunnen binden, waarna wij hun specifieke talenten verder kunnen ontwikkelen. Esmat tekent een ontwikkelcontract. We hebben met hem een goed plan voor toekomst uitgezet".

"Ik kan met zekerheid zeggen dat het gevoel bij FC Utrecht veel beter was, dan bij de clubs waar ik deze zomer heb stagegelopen", zegt Shanwary over zijn keuze voor FC Utrecht. "Vanaf het eerste moment dat FC Utrecht liet blijken mij te willen contracteren, was het voor mij duidelijk dat FC Utrecht mijn nieuwe thuis zou worden. Ik had direct het gevoel dat ik welkom ben bij deze club. Wat voor mij ook heel belangrijk was, is dat ze mij gehaald hebben als invulling en niet als opvulling."

Bron: FC Utrecht

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing