FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Scott Booth even terug in Galgenwaard

13-02-2012

4 reacties


Scott Booth, die in het seizoen 1998-'99 een half jaar bij FC Utrecht speelde, is tot en met woensdag even terug bij de club. Als onderdeel van zijn studie voor het hoogste managers-diploma in het Europese voetbal, het UEFA Pro Licence, is hij deze dagen actief bij FC Utrecht. "Ik moet de club zo goed mogelijk analyseren en een rapport schrijven over onder meer de trainingsaanpak, het technisch beleid, de cultuur en de organisatie", zei de inmiddels 40-jarige Booth.

De voormalige aanvaller was zondag een aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tegen ADO Den Haag. "Ik ben erg onder de indruk van de professionaliteit van de club, van het stadion dat veel groter en mooier is geworden en van de sfeer op de tribunes", aldus de Schotse oud-international die al vele jaren als analist bij een tv-station in zijn land werkt. "Jammer dat na een goed begin de ploeg niet tot een overwinning kon komen. De kansen waren er."

Goede herinneringen
Booth, die zich nog steeds prima in het Nederlands verstaanbaar kan maken, heeft goede herinneringen aan zijn periode bij FC Utrecht destijds. "Ik kwam van Borussia Dortmund en had het hier direct naar mijn zin", vertelt hij. "Ik stond samen met Michael Mols in de aanval en dat klikte wel. De yell van de supporters, ‘Booth very good, olé, olé', weet ik nog goed." Booth kwam tot veertien wedstrijden bij FC Utrecht en scoorde daarin vijf keer. Vervolgens verhuisde hij voor een korte periode naar Vitesse om daarna nog vier jaar bij FC Twente te spelen. Booth sloot zijn spelersloopbaan af bij Aberdeen in zijn geboorteland.

Erg leuk
Technisch directeur Foeke Booy is Booth's eerste aanspreekpunt bij de club. "Toen het verzoek vanuit de Schotse voetbalbond kwam of Scott hier een paar dagen mocht rondkijken, hebben we direct positief gereageerd", zegt Booy. "Ik vond het een erg leuk verzoek. Het is toch mooi dat een oud-speler die bewust aan zijn carrière werkt, hier terugkomt om bij ons iets op te steken? Als FC Utrecht helpen we hem graag", aldus de technisch directeur.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing