FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Scoren voor Gezondheid in Houten

27-02-2012

0 reacties


Het project Scoren voor Gezondheid van FC4YOU is vandaag begonnen in Houten. Voor die gelegenheid kwamen twee spelers van het eerste elftal Leon de Kogel en Mike van der Hoorn naar drie basisscholen in Houten om de aftrap op te luisteren. Zij werden geflankeerd door Tula de Wit en Kirsten Koopmans van de FC Utrecht Vrouwen. Natuurlijk was Tigergirl, de mascotte van FC Utrecht, ook meegekomen.

Gezond
Voor Leon de Kogel, geboren en getogen in Houten, was het speciaal om in zijn woonplaats de kinderen te vertellen over gezond leven en bewegen. "Natuurlijk is het leuk als je dit soort projecten kunt ondersteunen in je eigen dorp", vertelde De Kogel. "Ik denk dat het belangrijk is voor schoolkinderen om weten dat het goed is om gezond te leven. Je hoort steeds meer berichten in het nieuws over kinderen met overgewicht. Daarom is het goed dat dit soort projecten bestaan om hen te vertellen over gezondheid", vertelde de Houtenaar tijdens het bezoek aan de Montessorischool Vikingpoort. Mike van der Hoorn sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot. "Ik heb vroeger altijd buiten gespeeld, maar kinderen doen dit steeds minder. Dat FC Utrecht dit soort projecten steunt is daarom erg goed."

Naast de Vikingpoort werden ook basisschool Aventurijn en basisschool het Mozaiek - het Gilde door de spelers bezocht. Het bezoek ging niet ongemerkt voorbij, omdat de spelers in de officiële spelersbus van FC Utrecht naar de scholen werden gebracht.

Klassencontract
Zo'n 150 kinderen in Houten doen mee aan Scoren voor Gezondheid. Daarin beloven de kinderen om twaalf weken gezond te eten en te drinken. Daarnaast moeten ze meer gaan bewegen. Op school krijgen ze veel fruit en ook wordt er meer aandacht besteed aan bewegen door extra gymlessen of een keertje vaker buiten. De afspraken werden vastgelegd in een klassencontract dat werd getekend door één van de kinderen en door alle spelers van FC Utrecht.

Het project Scoren voor Gezondheid wordt in mei afgesloten tijdens de Hart van Utrecht week in Stadion Galgenwaard. Op de speciale sportdag in het stadion worden zo'n duizend kinderen uit Utrecht en Houten verwacht die meededen aan het project.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing