FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Scoren in extremis: het laatste kwartier

24-10-2016

2 reacties


Sébastien Haller scoorde in Tilburg in de extra speeltijd van de tweede helft de enige goal van het duel. De ultieme vorm van scoren in extremis. Voor Haller zelf was dit mogelijk een extra belangrijke goal, want hij had sinds 10 september (PEC Zwolle uit) al geen goal meer in de eredivisie gemaakt. En die goal in Zwolle maakte hij vanaf 11 meter in de extra speeltijd. Ook dit was scoren in extremis, want door deze goal pakte FC Utrecht een punt in Zwolle (1-1).

De supporters van ADO Den Haag roemen regelmatig het Haagse kwartiertje. In Utrecht was dit deel van de wedstijd in het verleden vaak ‘not done’ vanwege de vele tegengoals die moesten worden geslikt: in 2014 / 2015 incasseerde FC Utrecht onder Robbie Alflen 22 tegengoals in het laatste kwartier van de 34 eredivisiduels. De cijfers van Alflen waren op dat gebied nauwelijks onderscheidend ten opzichte van zijn voorganger Jan Wouters.

In 2015 / 2016 werd onder Erik ten Hag deze trend doorbroken: FC Utrecht incasseerde slechts 9 tegengoals in het laatste kwartier van de 34 eredivisieduels. In dit seizoen staat de teller op dit moment op 6, en daarmee is de verwachting dat het totaal op circa 19 gaat uitkomen. Vorig seizoen stond na tien speelronden het aantal geïncasseerde goals in het laatste kwartier op 4. Daarmee was de verwachting op dat moment dat het totaal op circa 13 zou uitkomen. In latere fasen van de competitie deed FC Utrecht het dus vorig seizoen beduidend beter.
En met nu twee clean sheets op rij (Go Ahead Eagles en Willem II)  lijkt er ook nu een kentering te ontstaan.

Terug naar de zelf gescoorde goals. Vorig seizoen scoorde FC Utrecht in 34 eredivisieduels 20 keer in het laatste kwartier. Op dit moment staat de teller op 4, en daarmee is er een achterstand op het schema van vorig seizoen. Opvallend is al wel dat 3 van deze 4 goals in het laatste kwartier in uitduels werden gescoord: tegen PEC Zwolle, Ajax en Willem II. Ook hier lijkt Erik ten Hag een nieuwe trend te zetten. Vorig seizoen scoorde FC Utrecht namelijk ook 12 keer in het laatste kwartier van de 17 uitduels. Onder Robbie Alflen werd het net slechts 7 keer gevonden in het laatste kwartier van de 17 uitduels.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing