FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Schut: "Dat plaatje gaat niet meer uit m'n hoofd"

21-02-2012

1 reactie


Alje Schut heeft in ruim twaalf seizoenen FC Utrecht ontzettend veel meegemaakt. In 2005 overleed teamgenoot David di Tomasso en vorig jaar belandde Mihai Nesu, een andere medespeler, in een rolstoel.

Bij dat laatste ongeval was Schut zelf betrokken. De verdediger heeft het er nog steeds zwaar mee, maar is een sterker mens geworden door al die ellende. Dat lijkt ook voor zijn teamgenoten te gelden.

Nesu zat afgelopen zondag op zijn 29e verjaardag trots op de tribunes van de Galgenwaard waar Utrecht met 3-0 won van titelkandidaat AZ. De supporters haalden met een collecte bijna zesduizend euro voor zijn stichting op. Een dag later organiseerde de club nog een gala waar zeventigduizend euro beschikbaar kwam om gehandicapten in Roemenië te helpen.

'Plaatje gaat niet meer uit m'n hoofd'
De 31-jarige Schut, die een dag voor Nesu zijn verjaardag vierde, waardeert de hulp van de club. "Ik heb bij Di Tomasso al gezien dat ze daar bij Utrecht goed in zijn", verwijst Schut naar de Fransman, die aan een hartstilstand bezweek.

De geboren Utrechter denkt nog dagelijks aan de ongelukkige botsing met Nesu op de training. "Dat plaatje gaat echt niet meer uit mijn hoofd. Destijds had ik het er vooral heel moeilijk mee, maar nu voel ik toch een bepaalde trots als ik hem op de tribune zie zitten. Het tekent zijn persoonlijkheid dat hij nu met een stichting is begonnen."

'Schandalig wat we lieten zien'
Ook voetballend maakte Schut dit seizoen al veel mee. Hij zag trainer Erwin Koeman vertrekken en het spel van zijn ploeg tot een bedenkelijk niveau wegzakken. Na de nederlaag bij sc Heerenveen eind vorige maand nam Schut het woord.

Het kon volgens hem zo niet langer. Daarna pakte Utrecht zeven punten uit drie wedstrijden, waaronder een voor de supporters belangrijke zege op Ajax. "Het was echt schandalig wat we toen lieten zien. Daarna zijn er wat dingen gebeurd en het heeft kennelijk geholpen."

'Extra motivatie komt omhoog'
Vooral tegen de grote clubs stijgt Utrecht boven zichzelf uit. "We spelen heel fysiek en daar hebben die teams moeite mee. Bovendien kunnen we in die wedstrijden net wat meer brengen."

"We hebben veel meegemaakt en in dan komt die extra motivatie omhoog. We hebben in het begin van het seizoen veel te veel punten verloren tegen ploegen als VVV, De Graafschap, ADO en NAC. Dat moeten we nu goedmaken."

Bron: ANP

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing