FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Schuinsmarcheerder

06-09-2005

0 reacties


Is het moeilijk om Utregsupporter te zijn?

Ik neem de laatste 23 jaar van mijn actieve loopbaan als Utregsupporter onder de loep. We hebben hoogtij dagen gekend, dat is zeker, maar het merendeel van deze tijd?

Het lijkt wel een ziekte?

"Zo, hoe ben je afgelopen zondag de wedstrijd doorgekomen," vraagt een man aan mij bij de groente afdeling van de plaatselijke Albert Heijn. "Ja, tegen Twente en AZ, dat was niet te versmaden," begint een of andere Dhimmi erover heen. Wat is dit mannen? Ik ben voor Utreg en dat doe ik al 23 jaar voor mijn plezier, dit soort dingen kunnen gebeuren.

Aan het denken geslagen?

Je begint toch te denken. Je kan alles flikken op deze wereld. Tegenwoordig wordt alles maar geaccepteerd. Als ik me laat ombouwen tot vrouw en me laat nemen door zes negers met een gemiddelde lengte van 24 cm per stuk, wordt daar niet meer raar van opgekeken. Mensen reageren er zelfs niet meer op. Op het moment dat je zegt dat je Utregsupporter bent, dan krijg je het pas te verduren.

Verder denken dan zes negers dan?

Dan ga je toch het vertoonde spel analyseren. Waarom reageren die mensen zo op het woord Utregsupporter. Welke onderwerpen of raakvlakken brengt dat in de mensheid los. Is het dan zo erg wat ik doe, het bezoeken van wedstrijden van FC Utrecht. Ik moet eerlijk bekennen dat ik draken van wedstrijden zie. Kom ik ook eerlijk vooruit, maar ik verloochen mijn club niet. Ik ben FC Utrecht supporter en FC Utrecht zit in mijn hart. Ik ben geen goed weer supporter.

Wat is er dan anders?

In vervlogen tijden dat het niet zo goed ging met de FC Utrecht, werd er nog gevochten op het veld. We hadden niet voldoende cappaciteit om te winnen, maar er werd gestreden.

Nu zie ik spelers die bij het eerste beste duwtje theatraal omvallen op het veld. Op dat moment dat ze vallen en het spel gaat verder, laten ze hun team in de steek. Als ze hun team in de steek laten, laten ze de supporters ook in hun hemd staan.

Wat wil ik dan?

Ik wil strijd zien. Het gevecht om de bal moet weer terug in De Galgenwaard. Vechten, mouwen opstropen en een wedstrijd eindigen met negen man op het veld. Laat de tegenstanders weer angst krijgen om in De Galgenwaard te spelen. Nog even en de clubs hebben de garantie dat ze drie punten in De Galgenwaard kunnen pakken.

Tegenstanders moeten op de zondagochtend de pest in hun lijf hebben om naar Utrecht te reizen. Bang zijn dat ze bont en blauw het veld afkomen en de Utregse heersers als ware krijgsheren koppensnellen.

Bezieling wil ik zien. Ze moeten het gras opvreten, het leer van de bal verslinden en de bal het werk laten doen, met als doel dat het balletje in het net valt. Om een doelpunt meer te maken dan je tegenstander. Strijd, vuur en teamspirit.

Vraag ik teveel?

Is dat het soms, ben ik verwend. Gedraag ik me nu als een supporter van die club uit het dorp aan het IJ. Zie ik het allemaal anders als ik Foeke Booij hoor zeggen dat er niet zo beroerd gevoetbald wordt in De Galgenwaard.

Ben ik dan rijp voor de slacht?

Voor de mensen die het weten, mail even naar erik@fcufans.nl

Gegroet zijn die allen die nog niet gegroet zijn,

Erik Thuis

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing