FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Schoten gelost na rellen door 'Twente vuurwerk'

04-12-2011

8 reacties


De politie moest vandaag in Utrecht ingrijpen bij supportersrellen na de wedstrijd van FC Twente tegen FC Utrecht. Daarbij zijn ook waarschuwingsschoten gelost, zo meldde een woordvoerder van de politie.

Supporters gooiden na de wedstrijd met stenen, ook naar agenten. De politie had extra mensen ingezet en vloog rond met een helikopter. Tijdens deze rellen is een politieruiter gewond geraakt. De ruiter werd geraakt door stenen.

Na de nederlaag van 2-6 door FC Twente wachtten supporters van die club hun tegenstanders voor het stadion op. De situatie liep uit de hand, waarop twee agenten waarschuwingschoten losten. Er gaan geruchten dat er ook een dode zou zijn, maar de politie ontkent dit.

Rond 18:30 uur meldde de politie dat de situatie rondom stadion de Galgenwaard was genormaliseerd. De ongeregeldheden zullen onderzocht worden. Met behulp van onder meer camerabeelden wordt geprobeerd de geweldplegers te pakken, aldus de woordvoerder.

Van Schaik: Teleurstellend en heel frustrerend
Wilco van Schaik, de nieuwe algemeen directeur van FC Utrecht, baalt van de ongeregeldheden: 'Teleurstellend en heel frustrerend'', reageerde de opvolger van Jan-Willem van Dop. 'Maandag gaan we met alle betrokkenen om de tafel zitten om dit te evalueren. Ik heb al met mensen van FC Twente gesproken. Zij balen er ook van.

Wolfsen: Neem je verlies
Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht heeft voetbalsupporters in en rond stadion de Galgenwaard vanavond opgeroepen zich rustig en waardig te gedragen. 'Neem je verlies en laat de supporters van FC Twente rustig vertrekken', zei Wolfsen op RTV Utrecht.

Supporters zoeken confrontatie
FC Utrecht verloor voor eigen publiek kansloos van FC Twente met 2-6. Al tijdens de wedstrijd was het onrustig op de tribune. De scheidsrechter moest het duel zelfs onderbreken omdat supporters van FC Utrecht de confrontatie zochten met fans van FC Twente. Ze waren gefrustreerd over de tussenstand. Ook zou er vuurwerk zijn gegooid uit het vak van de Twentse aanhang. De scheidsrechter legde de wedstrijd een kwartier stil.

Waarschuwingsschoten
Het is de tweede keer dit seizoen dat de politie rond een voetbalwedstrijd in het gedrang komt. Eerder gebeurde dat bij Feyenoord - De Graafschap. Daar probeerde een groep personen het Maasgebouw nabij het stadion te bestormen. Dit uit onvrede met het beleid van de club. De politie trok ook daarbij het pistool.

Bron: AD

(Foto: Alexander de Mol)

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing