FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

'Scheids, geef ons maar geen penalty'

08-12-2014

5 reacties


Het was een diepe verzuchting in Vak P na afloop van FC Utrecht - Heracles Almelo. Precies zoals tegen Cambuur had een niet benutte penalty ons mentaal de kop gekost. "Scheids, geef ons alsjeblieft geen penalty meer, daar worden we alleen maar slechter van!", hoorde ik mijn achterbuurman verzuchten. Beter had hij de naargeestige sfeer in ons vak niet kunnen weergeven.
 
FC Utrecht verloor dit seizoen alweer de vierde thuiswedstrijd en misschien is dat geen toeval. Met deze kwetsbare defensie vallen de treffers als rijpe appelen uit de boom. En het merkwaardige feit deed zich voor dat onze doelman Robbin Ruiter deze regenachtige middag slechts vier ballen op doel kreeg en vier keer moest vissen. Dat is een matig moyenne voor een keeper en het zegt veel over het verloop van de wedstrijd waarin FC Utrecht ook nog eens weinig fortuin kende.
 
Geluk dwing je natuurlijk ook af, en misschien zou wat meer verbetenheid de ploeg niet misstaan. Duidelijk is vooral de mentale weerbaarheid die ontbreekt op momenten dat de ploeg tegenslag kent. Tegen Go Ahead een van richting veranderde tegengoal, tegen Cambuur en Heracles een gemiste penalty. Het zijn achteraf breekpunten geweest in duels die normaliter nooit in een thuisnederlaag hadden mogen eindigen.
 
Met de lastige uitwedstrijden tegen Ajax en AZ voor de boeg kan je van een kostbare nederlaag spreken. Zeker omdat het weer thuis gebeurde en er momenteel al zo veel open plekken in Galgenwaard te bespeuren zijn. Vorige week was ik op bezoek bij FC Twente, waar een vrijwel uitverkocht stadion liefst 29.800 toeschouwers herbergde. In Galgenwaard zal de teller niet ver boven de 12.000 zijn blijven steken en dat mag je een teleurstellende opkomst noemen.
 
In 2015 komen achtereenvolgens Heerenveen, PEC Zwolle en FC Dordrecht op bezoek. Het is te hopen dat in de tussentijds flink aan mentale veerkracht wordt gewerkt op het trainingsveld. En mogelijk is topscorer Ruud Boymans dan weer hersteld, tegen Heracles werd hij veel te weinig in bescherming genomen door de zwakke scheidsrechter Ton van Sichem zodat de nummer negen murw geschopt het wedstrijdtoneel voortijdig moest verlaten.
 
Jammer ook dat Ruud tegen Heracles Almelo de penalty niet wilde of mocht nemen, het zou hem een thuisrecord opgeleverd kunnen hebben door in zes achtereenvolgende duels te scoren. Maar zoals onze supporter in Vak P al snedig opmerkte, strafschoppen zijn momenteel niet aan FC Utrecht besteed.
 
Hans van Echtelt
Vak P
 
(bron: Nieuws030.nl)

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing