FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Sébastien Haller naar Eintracht Frankfurt

15-05-2017

17 reacties


Aanvaller Sébastien Haller verruilt FC Utrecht, na dit seizoen, voor Eintracht Frankfurt. De 22-jarige Franse jeugdinternational tekent een contract voor vier seizoenen in de Duitse Bundesliga. De onderhandelingen kwamen afgelopen dagen in een stroomversnelling. Met het oog op de play-offs hebben beide clubs besloten het nieuws vandaag naar buiten te brengen. Over de transfersom worden geen mededelingen gedaan.

Haller kwam drie seizoenen geleden op huurbasis over van het Franse Auxerre. FC Utrecht, dat een optie tot koop had bedongen, nam de aanvaller al snel over. Hij ontpopte zich bij de FC als een van de meest veelzijdige spitsen van de Nederlandse Eredivisie. Haller kwam in competitieverband 41 keer tot scoren voor FC Utrecht. Hiermee is hij buitenlandse topscorer aller tijden van de club. Drie seizoenen op rij was hij clubtopscorer van de Domstedelingen. Zijn verrichtingen bij de FC liepen parallel aan zijn verrichtingen voor Jong Frankrijk. Haller doorliep alle vertegenwoordigende jeugdelftallen en vond elf keer het net voor zijn land.
 
De afgelopen twee seizoenen vreesde de Domstad voor een vertrek van de publiekslieveling, omdat veel binnenlandse en buitenlandse clubs interesse in hem toonden. Haller koos echter voor een verlengd verblijf in Nederland. Dit seizoen gaf de aanvaller toe te zijn aan een nieuwe stap; deze heeft hij in de Bundesliga gevonden bij Eintracht Frankfurt.
 
Technisch manager Erik ten Hag: "Wij hebben Haller op jonge leeftijd naar Nederland kunnen halen. In de Domstad heeft hij zich ontwikkeld tot een all-rounder die in het veld van ongekende strategische meerwaarde is: een geweldig aanspeelpunt, harde werker en op en top professional. FC Utrecht laat zich, na de verkopen van Bart Ramselaar en Timo Letschert, met deze verkoop opnieuw gelden als een opleidingsinstituut voor topclubs in binnen- en buitenland. Ik ken de Bundesliga goed, als Sébastien zijn ontwikkeling doortrekt, dan ligt er een mooie toekomst voor hem in het verschiet. Ik wens hem daarbij veel succes en plezier toe.”

Bron: fcutrecht.nl

Foto: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 17 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing