FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Sarota zaterdag in de basis

15-10-2010

3 reacties


Adam Sarota maakt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap voor het eerst zijn opwachting in de startformatie van Ton du Chatinier. Dat maakte de trainer van FC Utrecht vrijdag bekend tijdens de wekelijkse persbijeenkomst.

De Australiër neemt de plaats in van de geschorste Michael Silberbauer. Naast Silberbauer zijn niet inzetbaar dit weekend de geblesseerden Nana Asare (hamstring), Barry Maguire (bovenbeen) en Michael Zullo (lies). Dries Mertens en Jacob Lensky, die vorige week beiden geblesseerd raakten in aanloop naar interlands met hun nationale team, kunnen zaterdag weer gewoon spelen.

Ook Tommy Oar is er niet bij. Hij speelt zondag met Australië in China tegen Noord-Korea in de finale om het Aziatisch kampioenschap Onder 19. Met het bereiken van de laatste vier van dat toernooi heeft Australië zich overigens al verzekerd van deelname aan het WK 2011 Onder 20 in Colombia.

Du Chatinier is zeer te spreken over de vorderingen van Sarota. "Hij maakt een prima indruk bij de beloften. Hij ziet het spel goed en kan het spel ook goed verleggen. Ik ben benieuwd of hij het ook op het hoogste niveau kan doen." Du Chatinier is tevreden over de manier waarop de drie Auststraliërs, die afgelopen zomer naar Utrecht kwamen, zich aanpassen. Maar Sarota past zich het snelst aan, zo vertelde hij. "Oar begon goed, maar heeft nu last van een lichte terugval."

Volgens Du Chatinier is voor de wedstrijd van zaterdag met name de mentale scherpte belangrijk. "Dit duel zit midden in een reeks van wedstrijden tegen grote tegenstanders. Het past bij een grote club om ook deze wedstrijden professioneel te benaderen. Ik heb ook wel de indruk dat de groep er goed mee bezig is." En de drie punten bij Ajax vormen pas bonuspunten als vervolgens thuis tegen De Graafschap ook de volle winst gepakt wordt, zo redeneert hij.

Du Chatinier keek ook al even over de wedstrijd tegen De Graafschap heen naar de Europese ontmoeting met Steaua Boekarest van komende donderdag. Jan Wouters gaat de Roemeense tegenstander zondag nog een keer live in actie zien. Dat acht de technische staf verstandig met het oog op de speelwijze, aangezien Steaua nu onder leiding staat van de vierde trainer in twee maanden tijd.

bron: www.fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtPEC Zwolle
19 augustus 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Wat gaat FC Utrecht komend seizoen doen?

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing