FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ruud Heus versterkt jeugdtrainerskorps

10-08-2012

7 reacties


FC Utrecht Voetbal Academie heeft zich per direct versterkt met Ruud Heus. Als individueel trainer gaat de voormalige verdediger van AZ en Feyenoord zich bezighouden met het trainen en begeleiden van het individu binnen de jeugdopleiding van FC Utrecht. Ook gaat Heus aan de slag als jeugdscout. Club en trainer zijn een verbintenis overeengekomen met de duur van één seizoen.

"Ruud is een echte vakman", zegt Hoofd Opleidingen Henny Lee. "Als voormalig topverdediger weet hij als geen ander hoe een verdedigend ingestelde speler denkt en handelt. Zijn ervaring op het hoogste niveau gaat hij overbrengen op onze jeugdspelers. Dit kan hij als geen ander. Ruud heeft het vermogen om te coachen op details. Hij is heel precies in zijn coaching. Ruud kan spelers echt beter te maken, in het bijzonder verdedigers. De mentaliteit die Ruud als speler had, sluit goed aan bij die van onze academie. Ruud speelde met lef en passie, en ging altijd voorop in de strijd."

"FC Utrecht heeft een mooie voetbalacademie", zegt Ruud Heus. "Eén van de beste van Nederland, die momenteel wordt geleid door mensen met veel visie en ideeën om te verbeteren. De club zelf is in mijn ogen te vergelijken met Feyenoord. Het publiek is altijd in beweging en zorgt voor hectiek in het stadion. De mensen verwachten strijd: borst vooruit, kop omhoog. In combinatie met goed voetbal. Dat is wat ik de jeugdspelers van FC Utrecht wil bijbrengen."

"Verdediger zijn is een vak apart, net als het spits zijn. Ik ga met talenten aan de slag en ga hen bijbrengen hoe te staan en te handelen in bepaalde situaties. Mentaliteit te tonen om een wedstrijd te overleven en winnend af te sluiten. Ik probeer aan de hand van de visie en filosofie van de club talenten mentaal te vormen en zowel technisch als tactisch vooruit te brengen. Het werken in de top is het allermooiste wat er is. FC Utrecht biedt mij die kans weer en daar ben ik enorm dankbaar voor", aldus Heus.

Optimalisatie FC Utrecht Voetbal Academie
Individuele trainingen vormen een nieuwe dimensie binnen FC Utrecht Voetbal Academie. Deze trainingen zijn een aanvulling op de groepstrainingen en overige fysieke, medische en voetbalactiviteiten van de jeugdteams van FC Utrecht. "De individuele trainingen dragen bij aan de optimalisatieslag die wij maken met onze opleiding", zegt Hoofd Opleidingen Henny Lee. "Wij streven naar een optimaal leerklimaat voor talentvolle voetballers, om hen zodoende zo compleet mogelijk klaar te stomen voor het bestaan van betaald voetballer. Bij FC Utrecht Voetbal Academie krijgt een talentvolle voetballer een complete opleiding tot profvoetballer."

De filosofie van de Voetbal Academie FC Utrecht is dat veel oud-spelers van FC Utrecht een rol vervullen in de academie. Echter, er is ook plaats voor trainers die geen verleden hebben bij de club. "Onze visie is dat wij ook nieuwe, en andere, inzichten en ervaringen willen toevoegen aan onze organisatie. Dit doen we nu met Ruud Heus, maar eerder hebben we dit ook met Robin Pronk gedaan die een rijk verleden heeft bij de jeugdopleiding van Ajax. Hierdoor creëren wij een optimaal klimaat en kennisgebied binnen onze opleiding", aldus Henny Lee.

Bron: FC Utrecht

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing