FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ruiter versus Bednarek in cijfers

09-04-2016

0 reacties


Robbin Ruiter mist het duel tegen NEC definitief door een handblessure. En zijn vervanger is dan Filip Bednarek. Over deze Poolse doelman is nog maar weinig bekend, omdat zijn optreden voor FC Utrecht in officiële duels (eredivisie, beker) beperkt is tot een korte invalbeurt tijdens het bekerduel in Sneek op 22 september 2015. Wat zeggen de cijfers over de beide doelmannen?

Ruiter (Amsterdam, 25 maart 1987) debuteerde op 12 augustus 2012 voor FC Utrecht in het thuisduel tegen Feyenoord. Hij kwam, inclusief dat duel, 140 keer in atie voor FC Utrecht in de eredivisie, KNVB-beker en Europa League. Ruiter startte al deze duels in de basis, en werd vier keer voortijd gevangen vanwege een blessure. Tevens miste hij in deze periode, tot en met het duel tegen Heracles Almelo van 2 april 2016, acht duels door blessures.
Achter Ruiter waren Erik Cummins, Jeroen Verhoeven en nu Filip Bednarek de reservekeepers. Cummins was dit maar heel kort, en verving Ruiter nooit. Verhoeven verving Ruiter drie keer, en kwam alle acht duels in actie die Ruiter door een belssure miste. Robbin Ruiter heeft onder Jan Wouters, Robbie Alflen en nu Erik ten Hag nooit zijn basisplaats hoeven afstaan om andere redenen dan een blessure.

Filip Bednarek was dus de andere doelman die Ruiter tijdens zijn dienstverband bij FC Utrecht een keer verving. De Pool, geboren op 26 september 1992 en afkomstig uit het netwerk van Erik ten Hag, sloot tijdens de eerste training van dit seizoen aan voor een stage. Hij werd beloond met een contract voor één seizoen dat recentelijk is opgezegd. Het is daarmee onduidelijk waar hij volgend seizoen onder contract staat.

Bednarek debuteerde op 6 september 2012 in het betaalde voetbal namens FC Twente in het Europa League duel tegen Helsingborgs IF. Zijn optredens in de hoofdmacht van FC Twente bleven beperkt tot dit ene duel. Ook kwam hij voor FC Twente nooit uit in de KNVB-beker. Wel kwam Bednarek tijdens de seizoenen 2013 / 2014 en 2014 / 2015 tot in totaal 31 optreden in de Jupiler League met Jong FC Twente. Deze cijfers vertonen overeenkomsten met die van Robbin Ruiter. Hij kwam voor zijn overgang naar FC Utrecht voor FC Volendam uit in de Jupiler League. In drie seizoenen kwam Ruiter alleen wel tot 80 officiële duels voor FC Volendam.

Komende zondag komt er voor Robbin Ruiter het einde aan een reeks van 56 duels onafgebroken in de basis. Deze reeks startte op 23 november 2014, toen Ruiter tijdens FC Utrecht - sc Cambuur zijn comeback maakte na een liesblessure. Ruiter maakte dit seizoen tot nu toe volgens https://www.whoscored.com/Teams/128 in de eredivisie voor FC Utrecht 2.610 speelminuten, en is daarmee koploper binnen de selectie. De doelman wordt gevolgd door Bart Ramselaar (2.493 eredivisiespeelminuten), Mark van der Maarel (2.477) en Timo Letschert (2.411 minuten).
Letschert is met Ruiter de enige speler die tijdens alle officiële duels in de basis is gestart. Filip Bednarek, Giovanni Troupée en Issa Kallon hebben dit seizoen wel speelminuten gemaalkt, maar zijn nog nooit in de basis gestart.

Erik ten Hag spreekt op de clubwebsite van FC Utrecht zijn vertrouwen uit in de onervaren Poolse doelman: 'Filip is heel dit seizoen al een heel belangrijke speler. Door de beleving en de professionaliteit die hij met zich meebrengt. En door zijn spel in de wedstrijden van Jong FC Utrecht, dat ook dankzij zijn goede keeperswerk zo hoog op de ranglijst staat. Filip staat heel stabiel te keepen. Nu mag hij het in de Eredivisie gaan bewijzen. Dat is geweldig voor Filip.'
Naar verluidt valt de blessure van Robbin Ruiter mee. Volgens AD-journalist Ard Schouten hoopt Ten Hag op een korte absentie van zijn eerste doelman:


Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing