FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ruiter maakte de meeste minuten

10-11-2016

0 reacties


Op de website www.whoscored.com zijn allerlei voetbalstatistieken te raadplegen. Daar is onder meer zichtbaar dat doelman Robbin Ruiter bij FC Utrecht tot nu toe de meeste minuten in de eredivisie maakte: 1.080.

De doelman kwam in alle 12 eredivisiduels de volle 90 minuten in actie. Dat is voor hem ook van toepassing voor de beide gespeelde bekerduels. Omdat Ruiter sinds het seizoen 2012 / 2013 vaste eerste keeper is, lijkt dit niet bijzonder. Maar de doelman brak op 2 april 2016 tijdens Heracles - FC Utrecht een bot in zijn hand, en miste daardoor de resterende tien officiële duels van het seizoen 2015 / 2016 (5 eredivisie, de bekerfinale en 4 play off-duels).
Pas op 1 augustus 2016 maakte Ruiter zijn comeback in een oefenduel van Jong FC Utrecht. Het erdivisieseizoen startte voor FC Utrecht op 6 augustus 2016.

In het overzicht met speelminuten in de eredisie dit seizoen worden de volgende plekken geclaimd door:

Sébastien Haller (1.073 minuten)
Yassin Ayoub (1.069 minuten)
Rico Strieder (1.045 minuten)
Sofyan Amrabat (993 minuten - Amrabat is de eerste speler uit dit lijstje die niet alle duels in de basis startte).

Opvallende zaken zijn verder:

Dit seizoen kwamen de zelf opgeleide spelers Yassin Ayoub, Sofyan Amrabat, Giovanni Troupée, Bart Ramselaar, Sean Klaiber en Gyrano Kerk in actie. Geen van deze spelers maakte zijn debuut onder Erik ten Hag. In het seizoen 2015 / 2016 debuteerde er in het geheel geen enkele zelf opgeleide speler onder Ten Hag.

De speler met de minste speelminuten in de eredivisie dit seizoen is bij FC Utrecht Kristoffer Peterson. De Zweed kwam alleen in de 88e minuut van FC Utrecht - PSV in het veld, en zat daarna nog één keer de volle 90 minuten op de bank. Inmiddels kwam hij met Jong FC Utrecht acht keer in actie in de Jupiler League.

Verder is er Menno Koch. De centrale verdediger werd gehuurd als vervanger voor Timo Letschert. Tot op heden kwam hij slechts in twee eredivisieduels tot 175 speelminuten. Hij speelde verder één keer voor Jong FC Utrecht en zat acht volledige eredivisieduels op de bank. Het centrum van Willem Janssen - Ramon Leeuwin kan rekenen op beduidend meer vertrouwen. En tijdens Willem II - FC Utrecht schoof Giovanni Troupée in de slotfase van het duel naar het centrum van de verdediging nadat Sean Klaiber in het veld kwam. Koch bleef op de bank.

Erik ten Hag zette tot op heden 23 spelers in. Van de selectie die is te vinden op www.fcutrecht.nl kwamen alleen keeper David Jensen, middenvelder Darren Rosheuvel en verdediger Jeff Hardeveld nog helemaal niet in actie. Alleen bij Hardeveld ligt hier een blessure aan ten grondslag.

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing