FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ruiter: 'Een stabiel seizoen'

20-03-2015

10 reacties


FC Utrecht-keeper Robbin Ruiter vindt dat hij minder beslissende reddingen heeft kunnen verrichten dan andere jaren. Toch spreekt hij van een ‘heel stabiel seizoen’.

“Ik heb me in een aantal wedstrijden kunnen onderscheiden, maar in minder dan ik had gehoopt. Als je het afzet tegen de afgelopen twee seizoenen had ik heel veel wedstrijden waarin ik me echt kon onderscheiden en dat is dit seizoen nog redelijk beperkt gebleven”, aldus de keeper deze week in gesprek met FC Utrecht TV.

Ruiter:  “Ik denk wel dat het een heel stabiel seizoen is met een paar uitschieters naar boven en weinig uitschieters naar beneden. Dat is voor mij wel belangrijk: dat ik de uitschieters naar beneden uit mijn spel heb gehaald.”

Vooral aan het begin van het seizoen ontstond door de nieuwe speelwijze ook achterin meer ruimte, zegt Ruiter. “Daardoor krijg je ook wat meer honderd procent kansen tegen. Dat gaat dan ook gepaard met wat meer goals tegen.”

“Je bent wat minder beslissend in wedstrijden, waardoor het misschien oogt dat ik een wat minder seizoen heb, maar als je heel objectief kijkt dan zie je ook dat ik een bepaalde standaard heb en dat ik niet meer door een ondergrens zak”, aldus de doelman die bezig is aan zijn derde seizoen in Utrechtse dienst.

Ruiter vindt het jammer dat hij dit seizoen niet vaker beslissend was. “Uiteindelijk is dat het mooiste voor een keeper. Op het moment dat we bijvoorbeeld tegen AZ met 6-2 winnen dan ben ik ook hartstikke blij. Dat heb ik liever dan een 0-0 tegen Feyenoord waarin ik wel een beslissende bal van El Ahmadi kan pakken. Uiteindelijk draait het om de punten als team. Helaas hebben we dit seizoen naar mijn mening iets te weinig gewonnen.”

Als persoonlijk hoogtepunt noemt hij de thuiswedstrijd tegen Groningen. “Daar pak ik op een heel belangrijk moment een penalty van Chery en daardoor winnen we die wedstrijd met 1-0. Zo zijn er nog wel een aantal wedstrijden waarin ik belangrijke reddingen heb gehad, maar die zijn dan niet altijd beslissend geweest. Als je met 3-0 achter staat en je pakt een fantastische bal, dan valt dat minder op. Dat is inherent aan het vak.”

Ruiter is blij met de wisselwerking met de supporters. “Eigenlijk vanaf mijn allereerste wedstrijd tegen Feyenoord is er iets ontstaan. Ik heb ook het gevoel dat ik heel erg gewaardeerd wordt bij het publiek. Andersom is dat net zo.”

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 10 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing