FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Rotsvast vertrouwen

29-06-2011

9 reacties


Sander Keller, Tim Cornelisse, Barry Maguire, Michael Silberbauer, Khalid Sinouh, Ricky van Wolfswinkel, Dries Mertens en Kevin Strootman. Een batterij aan selectiespelers die komend seizoen niet meer onder contract staan bij onze FC. Yoshiaki Takagi is vooralsnog de enige versterking die gehaald is. Of de jonge Japanner al gezien kan worden als versterking is natuurlijk nog de vraag. Zeker gezien zijn leeftijd en het verschil in cultuur, zal "Sjakie" de tijd moeten krijgen om zich aan te passen aan een totaal andere wereld. Maar zoals het spreekwoord zegt, wat goed is, komt snel. Laten we dus maar hopen dat hij goed is.

Ondanks de stroom spelers die FC Utrecht verlaten, is er bij mij geen enkele teken van onrust te bespeuren. Natuurlijk lees ik op internet de commentaren. Van opzeggen van de seizoenkaart tot en met degradatie, van wanbeleid tot zakkenvullers. Het zijn de gebruikelijke kreten van supporters die tekenend zijn voor de voetbalwereld. Waar supporters roepen dat clubs niet geleid dienen te worden via de waan van de dag, schuwen wij zelf dit beleid zeker niet. Supporters en bestuurders lijken eigenlijk heel erg op elkaar. Is er voor 18 miljoen verkocht, dan moet er zeker voor 18 miljoen geïnvesteerd worden. Vergeten worden de jaren waarin een negatief eigen vermogen is ontstaan, vergeten worden alle begrotingstekorten , vergeten worden alle voorgenomen bezuinigingen om het gat te dichten. Er moeten nieuwe spelers komen, dus hupsakee, geld uitgeven. Zelfs als het er niet is.

Nee, ik maak mij niet druk om alle vertrekkende spelers. Tuurlijk, jammer vind ik het wel dat Dries, Ricky, Kevin en Barry weg zijn. Tim, Sander, Michael en Khalid dank ik voor hun inzet voor onze club en wens ze alle goeds in het vervolg van hun carrière. Maar in het verleden zijn er wel meer spelers vertrokken waarvan we ons afvroegen of dat nou wel zo handig was. Vaak vertrokken die spelers voor veel minder centjes dan we nu hebben gebeurd voor drie spelers. Ook toen kwamen er weer nieuwe spelers die weer uitgroeiden tot publiekshelden en uiteraard vertrokken in de loop der tijd deze spelers ook weer naar andere clubs.

Frans van Seumeren kondigde niet al te lang geleden aan dat de doelstelling voor komend seizoen ligt tussen plek 4 en 6. Als iemand als Frans van Seumeren dat zegt, dan ga ik er vanuit dat hij dat niet zomaar roept. Hij zal beseffen dat daar wel spelers voor nodig zijn die een bepaalde kwaliteit waarborgen. Vol trots presenteerde hij zijn FC Utrecht luchtballon. Het zal zeker niet zo zijn dat hij daarmee de club FC Utrecht bedoelde. Frans zal ongetwijfeld in zijn luchtballon willen vliegen terwijl de mensen op de grond naar boven kijkend zullen beseffen dat FC Utrecht in vliegende vaart richting de plekken 4 tot 6 gaat op het veld. Van Seumeren zal FC Utrecht niet willen bouwen op luchtkastelen, maar hij zal de nieuwe trainer Erwin Koeman ongetwijfeld voorzien van voldoende munitie om de kanonnen te bemannen, die andere clubs van deze posities zullen verdrijven.

Geen wanhoop, slechts een rotsvast vertrouwen in het beleid van Van Seumeren en Booy. Zij zullen er voor gaan zorgen dat ook komend seizoen de aanval richting top 6 wordt ingezet. Vertrouwen in Erwin Koeman dat hij van die spelers een elftal gaat smeden dat ervoor zorgt dat men er weer een hekel aan heeft om naar De Galgenwaard te komen. Of dat nou op vrijdag, zaterdag, zondag of woensdag is, de aspirientjes zijn niet aan te slepen in de spelersbus van de tegenstander. Deze zomer laat ik mij niet gek maken. Ik wacht geduldig af of Aissati, Derijck, Toornstra, Roorda, De Ridder, Martensson, Ambrusics, Lasnick etc. naar De Galgenwaard gaan komen. Op 6 augustus ga ik met een gerust hart richting Venlo om daar voor het eerst mijn cluppie te aanschouwen in seizoen 2011-2012. Zoals altijd spelen we dan gewoon elf tegen elf.

Midvoor

(foto: FCUPhoto)

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing