FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Rodney Sneijder: "Dankbaar voor deze kans"

23-08-2011

0 reacties


Zijn eerste dag bij FC Utrecht was direct een erg volle voor Rodney Sneijder. Hij trainde dinsdag zowel 's morgens als 's middags mee en tussen deze trainingen door werd Rodney op Sportcomplex Zoudenbalch officieel gepresenteerd aan de Utrechtse en de landelijke voetbalpers.

De in Utrecht geboren middenvelder speelt deze competitie voor FC Utrecht en mogelijk daarna ook, want FC Utrecht heeft bij Ajax in de huurovereenkomst een optie tot koop weten te bedingen.

Verheugd
Voorzitter Jan Willem van Dop sprak van een ‘heuglijk moment'. "Het is mooi dat we Rodney hebben kunnen vastleggen voor dit seizoen, vooral omdat ook andere clubs in hem waren geïnteresseerd." Ook technisch directeur Foeke Booy toonde zich verheugd met de komst van Sneijder. "Hij is een jongen van de stad, van Ondiep. Maar belangrijker is, dat Rodney jong en getalenteerd is en dat deze kans bij FC Utrecht goed aansluit bij zijn ambities", aldus Booy. "En wij zijn er trots op, dat Rodney voor ons heeft gekozen."

Techniek en inzicht
Trainer Erwin Koeman onderschreef de tevredenheid over het aantrekken van Sneijder. "Hij is de creatieve middenvelder die we zochten", aldus Koeman. "Rodney heeft nog niet heel veel ervaring, maar als je echt kwaliteit hebt, sta je er zo. Vanmorgen op de training zag ik al, dat hij veel techniek en inzicht heeft, erg gemotiveerd is en initiatief durft te nemen. Zo'n speler bij de selectie is goed voor de concurrentie", zei de trainer, die liet weten dat Sneijder in principe bij de selectie zit die het zaterdag tegen Roda JC moet opnemen. "Ik verwacht veel van Rodney, zonder hem overigens te zeer onder druk te willen zetten. Hij moet zijn eigen spel gaan spelen en daarbij wens ik hem veel succes."

'Stinkende best'
Rodney Sneijder zelf merkte op ‘hartstikke blij' te zijn met de overgang naar FC Utrecht. "Ik ben echt dankbaar voor deze kans en heb er erg veel zin in", zei hij. De jongere broer van international Wesley zei een mooi seizoen te verwachten. "Met mooie wedstrijden, vooral in de Galgenwaard. Ik ben Utrechter, woon hier tien minuten vandaan en ik kwam al vaak in het stadion. Ik ga in elk geval mijn stinkende best doen", aldus Sneijder, die met rugnummer 21 gaat spelen. "Het viel me vanmorgen op, dat er een hechte groep staat, een goede selectie, zeker als de geblesseerde spelers terug zijn. Ik voel me hier nu al thuis, ook al omdat ik goed door de club ben opgevangen."

Gevraagd naar zijn plannen en ambities op de langere termijn, zei Sneijder: "Mijn focus ligt dit jaar volledig bij FC Utrecht. Voorlopig wil ik het ook niet meer over Ajax hebben. Ik wil me hier het komend seizoen ontwikkelen en nog niet verder vooruit kijken", aldus de nieuwe Utrecht-speler. "Ik wil knallen bij FC Utrecht."

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto/Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing