FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Roda JC en FC Utrecht in evenwicht; 1-1

24-11-2010

20 reacties


FC Utrecht won al zeventien jaar niet meer bij Roda JC in de Eredivisie en aan die reeks is woensdagavond geen einde gekomen. De ploeg van Ton du Chatinier kwam op bezoek in Kerkrade halverwege de eerste helft achter na een doelpunt van Ruud Vormer. Edouard Duplan trok de stand weer gelijk uit een rebound, nadat Dries Mertens vanaf elf meter Przemyslaw Tyton vond. Met het ene punt komt Roda JC op gelijke hoogte met ADO Den Haag, de nummer zes (1-1).

Voor Roda JC was het al de vijfde wedstrijd op een rij, waarin geen overwinning werd geboekt. De laatste driepunter in de competitie dateert van 22 oktober, toen NAC Breda in eigen huis het het hoofd boog voor het team van Harm van Veldhoven. Woensdag speelden de Limburgers lange tijd prima en trof Vormer na zo'n 25 minuten spelen doel. De middenvelder, die maar zelden tot scoren kwam in zijn loopbaan, kon afronden na een combinatie door het hart van de Utrecht-verdediging.

Pa-Modou Kah was dicht bij een vergroting van die marge, maar Alje Schut bracht namens de gasten redding. Aan de overkant van het veld kwam Frank Demouge in de buurt van Tyton; de blonde aanvaller zag zijn poging echter naast het doel gaan. Toch kwam FC Utrecht terug in de wedstrijd. Davy De Fauw beging een overtreding en Mertens legde vanaf de stip aan. De Belgische middenvelder benutte de buitenkans niet, maar zag Duplan alsnog scoren.

Ricky van Wolfswinkel, op de bank begonnen omdat hij niet volledig fit was, kwam er voor het laatste kwartier nog in. De gedeeld topscorer van Nederland was nog dicht bij de winnende goal voor zijn team, maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden door Vormer. Ook Alje Schut vond de middenvelder op zijn weg, met een kopbal uit een hoekschop. FC Utrecht komt op 23 punten, evenveel als SC Heerenveen. Beide teams nemen nu de achtste plaats in.

Bron: voetbalzone.nl
Foto: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 20 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing