FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Robin Pronk nieuwe trainer FC Utrecht A1

20-10-2011

0 reacties


Robin Pronk is de nieuwe trainer van FC Utrecht A1. Hij volgt Jean-Paul de Jong op na dat De Jong deze week de overstap maakte naar het elftal van Jong FC Utrecht. Nu Jan Wouters is benoemd tot hoofdtrainer is Robbie Alflen doorgeschoven als zijn assistent bij het eerste elftal van FC Utrecht. De vrijgekomen plek van De Jong bij A1 wordt nu per direct ingevuld door Robin Pronk (38) die donderdagmiddag zijn contract tekende. Hij werkte tot voor kort bij Ajax als trainer van de B1 in Amsterdam.

Voetbalsfeer
"Voor mij is dit een mooie kans om te gaan werken met jeugdspelers in de hoogste leeftijdscategorie die bovendien op landelijk niveau spelen", aldus Robin Pronk over zijn aanstelling. "Ik ken FC Utrecht als een club waar zelfopgeleide spelers ook echt een kans krijgen. Dat zie je momenteel aan het eerste elftal. Als trainer van de tegenstander ben ik vaak op Zoudenbalch geweest en de jeugdopleiding straalt echt een goede voetbalsfeer uit. Ik ken het A1 elftal dan ook redelijk, want ik ben die jongens de afgelopen jaren natuurlijk voortdurend tegengekomen." Naast zijn rol als eindverantwoordelijke voor A1 gaat Pronk Jean-Paul de Jong bijstaan bij Jong FC Utrecht. "Dat is voor mij ook echt een mooie uitdaging. Daar werk je toch met jongens die dicht tegen het eerste elftal aan zitten."

"We zijn blij dat we met de directe komst van Robin Pronk het gat kunnen invullen dat Jean-Paul de Jong achterliet bij het elftal van A1", aldus technisch directeur Foeke Booy. "Robin is een ervaren trainer die goed weet wat nodig op deze belangrijke positie."

"Pronk beschikt over de kwaliteit om spelers beter te maken.", zegt hoofd opleidingen Henny Lee over de aanstelling van Pronk. "Ik ken hem al wat langer en weet wat zijn kwaliteiten zijn. Robin heeft oog voor detail, hij weet wat het is om een team te smeden en wat er voor nodig is om de jongens te leren wat winnen is. Bovendien heeft hij dertien jaar gewerkt in de professionele jeugdopleiding van Ajax. Hij heeft zich daar breed georiënteerd. Met zijn ervaring kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan onze jeugdopleiding."

Pronk heeft bijna twintig jaar ervaring als trainer. Voordat hij bij Ajax aan de slag ging werkte hij bij FC Abcoude samen met onder andere voormalig FC Utrecht speler Edson Braafheid. Bij jeugd van Ajax was hij ook de jeugdtrainer van de huidige FC Utrecht spelers Ismo Vostermans, Rodney Sneijder, Anouar Kali en Kai Heerings.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing