FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ruiter: "FC Utrecht leeft en ademt voetbal uit"

27-05-2012

3 reacties


Robbin Ruiter tekende in april van dit jaar een vierjarige verbintenis bij FC Utrecht. De doelman wordt gezien als één van de grootste talenten onder de keepers in Nederland. Ruiter, die drie seizoenen lang het doel van FC Volendam verdedigde, is in zijn nopjes met deze transfer. "Na drie mooie jaren bij Volendam was ik toe aan iets nieuws. Ik wilde graag naar de Eredivisie en het is me gelukt. Ik ben erg blij met de kans die FC Utrecht mij heeft geboden. Iedereen binnen de club was voor mijn komst, dus daar spreekt veel vertrouwen uit."

Ruiter ziet in FC Utrecht een geweldige uitdaging. "FC Utrecht in een schitterende club, waarbij ik de kans krijg om op het hoogste niveau in Nederland actief te zijn. Er waren meerdere clubs in mij geïnteresseerd, maar Utrecht was het meest slagvaardig. Ik denk dat ik als speler en qua persoon goed pas binnen de club. Utrecht is een club die leeft en voetbal uitademt, dus dat zit helemaal goed."

De komende jaren wil Ruiter uitgroeien tot vaste waarde van FC Utrecht. "Met Utrecht moeten we de weg omhoog weer weten te vinden. Hopelijk kunnen we komend seizoen mee strijden voor een Europees ticket." Op 28 juni start voor FC Utrecht het nieuwe seizoen. Robbin: "Op 28 juni staan er allereerst een aantal individuele trainingen op de rol. Op de dertigste beginnen de groepstrainingen en staat tevens de Open Dag op het programma. "Ik kan niet wachten. Ik heb er ontzettend veel zin in", aldus de nieuwbakken doelman van de FC.

De 1.96m lange doelman kan terug kijken op een voor hem persoonlijk goed seizoen. Ruiter presteerde naar behoren, hij won het VI-klassement en wist zijn gewenste transfer te pakken. Als team draaide FC Volendam, met name na de winter een heel matig seizoen. Ondanks de tegenvallende resultaten wist Ruiter zich geregeld te onderscheiden wat heeft geleid tot de transfer naar FC Utrecht. Ruiter: "In het begin van de competitie draaiden we goed, en deden we mee op het kampioenschap, maar vlak voor die winterperiode, tegen FC Oss, ging het mis. Als we het laatste duel voor de winterstop met winst hadden afgesloten dan hadden we tweede of derde gestaan. Het mocht niet baten. We verloren die partij en zakten terug naar de zesde positie. We kwamen in een soort neerwaartse spiraal terecht en zijn daar te laat uitgekomen. Een club als FC Volendam hoort normaliter altijd in de top zes te staan, maar nu eindigden we als twaalfde in de Jupiler League."

Robbin Ruiter werd in de afgelopen drie seizoenen bij FC Volendam op een geweldige manier begeleid en ondersteunt door keeperstrainer Harald Wapenaar, die veel ervaring heeft opgedaan, als doelman, bij onder andere FC Utrecht, het Italiaanse Udinese Calcio en het Engelse Portsmouth FC. "Harald heeft de ervaringen die hij heeft opgedaan in Italië op mij proberen over te brengen. Van hem heb ik heel veel kunnen leren, maar voor nu scheiden onze wegen. Bij FC Utrecht ga ik samenwerken met keeperstrainer Marcel Mul. We hebben tijdens mijn presentatie aan de pers al even ontspannen met elkaar gesproken. Dat klikte meteen en ik heb dan ook heel veel zin om onder hem te gaan trainen!"

FC Utrecht ziet in Ruiter een groot talent, die over eigenschappen beschikt die bij de club passen. "Ik ben natuurlijk een lange keeper en vrij allround. Met mijn 25 jaar ben ik echter nog jong en er valt dus nog genoeg te leren. Ik kom naar Utrecht om mij daar verder te ontwikkelen. Ik wil daar slagen en ga er dan ook helemaal voor."

Bron: soccernews.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing