FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Riemzwaaier: ‘Kreeg kaartjes van Utrechtspeler’

04-04-2014

12 reacties


De man die tijdens de wedstrijd FC Utrecht – Feyenoord op 19 januari op vak U met een riem om zich heen zwaaide, beweert zijn toegangskaartje te hebben gekregen van een speler van FC Utrecht. Dat zei de Feyenoord-supporter vanmorgen in de rechtszaal, meldt RTV Utrecht.

De man die in het oog sprong door zijn groene broek, verklaarde dat hij zeven kaarten kreeg via een speler van FC Utrecht. Hij wilde niet zeggen van wie. Het is zodoende niet te controleren of zijn verhaal waar is of een poging om onrust te stoken.

Vele tientallen Feyenoord-supporters waren buiten de combi om aan kaarten gekomen voor de wedstrijd in de Galgenwaard. Vooral op de Cityside had een grote groep Feyenoord-aanhangers plaatsgenomen. Het is niet bekend hoe zij aan hun kaarten kwamen.

Overigens konden via de website van bevriende amateurclubs bij FC Utrecht zonder clubkaartverplichting per persoon meerdere kaarten worden gekocht voor de wedstrijd. Dat kon onder meer via VV De Meern, vv Vliegdorp uit Soesterberg en Candia66 uit Rhenen.

De rechtbank besloot dat nog vier getuigen moeten worden verhoord voor de zaak verder behandeld kan worden. De rechtszaak wordt in de zomer hervat. In de tussentijd mag de aangeklaagde Feyenoorder niet in de buurt van de Galgenwaard komen. Hij kreeg naar aanleiding van de ongeregeldheden al een landelijk stadionverbod van vier jaar.

Kort na het incident liet de politie RTV Utrecht weten dat de 'man in de groene broek' niet zou worden vervolgd omdat hij zichzelf zou hebben verdedigd. Omdat twee stewards toch aangifte deden van bedreiging staat de man alsnog voor de rechter.

Zelf heeft de 48-jarige man alle vertrouwen in een goede afloop. Hij zou met de broekriem hebben geslagen om FC Utrechtsupporters van het lijf te houden: "ik ben vol gaan slaan om me eigen te verdedigen en om iedereen op een afstand te houden."

Een Utrechter die beschuldigd werd van met een riem slaan buiten het stadion werd vrijgesproken, meldt RTV Utrecht. Het was volgens de rechtbank niet duidelijk of de man gewelddadig was geweest.

Reacties

Bij dit bericht zijn 12 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing