FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Rentree Jacob Mulenga bij winst op Ste.De.Co

23-05-2012

3 reacties


De oefenwedstrijd tegen Ste.De.Co in Hoornaar stond in het teken van de rentree van Jacob Mulenga. Na geblesseerd te zijn geraakt aan zijn kruisband, op 6 november in het duel tegen Ajax, speelde de Zambiaan weer voor het eerst een halve wedstrijd. "Mijn knie voelt weer normaal, maar ik voel dat ik nog niet voor de volle honderd procent kan gaan", zei Mulenga na afloop van de wedstrijd. Al langer had Mulenga de honger om te spelen, maar nu was zijn rentree dan eindelijk een feit. "Dit geeft mij een enorme opluchting. Ik ben blij dat ik weer heb gespeeld."

Dat de aanvaller niet met het Zambiaanse elftal is meegegaan voor de kwalificatie voor de Afrika Cup vindt hij logisch. "Ik ben opgeroepen voor mijn nationale team, maar het is niet het juiste om nu te doen. De stap voor het spelen van internationale wedstrijden is nu nog te groot. Ik heb nu weer voor het eerst gespeeld en ik heb meer tijd nodig om weer op niveau te kunnen spelen. Daar helpen dit soort oefenwedstrijden goed bij", besloot Mulenga die belangrijk was bij de 0-1 voor FC Utrecht.

Wedstrijd
In de zevende minuut van de wedstrijd gaf de Zambiaan vanaf de rechterkant van het veld een pass op Leon de Kogel. Hij draaide weg en schoot de bal achter de doelman van de thuisploeg. Doordat Mulenga aan de rechterkant van de aanval werd geposteerd door trainer Jan Wouters kwam Edouard Duplan te spelen als verdedigende middenvelder naast Rodney Sneijder. Verder speelde Wouters met Rob van Dijk op doel en het verdedigende kwartet Mark van der Maarel, Marcus Nilsson, Jan Wuytens en Michael Zullo. Op het middenveld stonden Mulenga en Cedric van der Gun op de flanken. Leon de Kogel en Frank Demouge waren de beide spitsen.

Vlak voor het half uur viel de tweede goal voor FC Utrecht. Na een goede aanvallende actie van Edouard Duplan schoot Jean-Philip Becht de bal achter zijn eigen keeper. 0-2 was ook de ruststand.

Tweede helft
In de tweede helft bleef alleen Michael Zullo staan. Junior Fernández stond op doel en achterin stonden Gévero Markiet, Mike van der Hoorn en Alje Schut. Het middenveld bestond uit Enzio Boldewijn, Johan Mårtensson, Adam Sarota en Tommy Oar. Lars Veldwijk en Alexander Gerndt vormden het centrale duo voorin.

Direct na de het fluitsignaal voor de start van het tweede bedrijf, gegeven door scheidsrechter Kevin Blom, zocht FC Utrecht de aanval. Na zes minuten viel de 0-3 uit een afstandschot van twintig meter van Lars Veldwijk. Een minuut later werd het 0-4 door een schot van Mårtensson door de benen van de keeper. De pass was van Gerndt. Na een uur spelen moest Markiet het veld met een enkelblessure verlaten. Hij werd vervangen door Stefano Lilipaly die deze avond zijn laatste minuten in het shirt van FC Utrecht speelde. Hij speelt volgend seizoen bij Almere City.

Ook voor de Zweden was het de laatste wedstrijd. Zij krijgen nu vakantie nadat zij in totaal zo'n anderhalve competitie hebben gespeeld. Aangezien het competitieschema in Zweden afwijkt van het Nederlandse. Daardoor speelden de Zweden bijna zestig wedstrijden zonder onderbreking.

Een kwartier voor tijd maakte Lars Veldwijk zijn tweede van de avond. Nadat eerst Mike van der Hoorn oog in oog met de keeper faalde, schoot de lange aanvaller de bal alsnog tegen de touwen. Vijf minuten later maakte Enzio Boldewijn de 0-6. Eerst schoot hij nog op de keeper, maar in tweede instantie kon hij toch afdrukken. Acht minuten voor tijd redde Juarth Leihitu de eer voor de thuisploeg. Hij scoorde de 1-6.

Nog twee duels
FC Utrecht speelt dit seizoen nog twee wedstrijden. Zaterdag staat het duel tegen SV Houten op het programma, aftrap 17:00 uur. Op Pinkstermaandag wordt de laatste wedstrijd gespeeld tegen DHSC in de Utrechtse wijk Ondiep. Aanvang 15:00 uur.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto/ Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing