FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Remise bij Spakenburg nieuwe domper

30-07-2011

19 reacties


FC Utrecht speelde zaterdag in de laatste oefenwedstrijd uit de voorbereiding gelijk (2-2) tegen SV Spakenburg. Volgende week zaterdag 6 augustus begint voor FC Utrecht de competitie met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.

Binnen twee minuten werd een kopbal van Schut nog net voor de doellijn gered. Het was het begin van een aantrekkelijke beginfase van het duel met de Topklasser, die speelde met bekende namen als Hans van de Haar en Ricky van den Bergh. Vier minuten later belandde aan de ander kant een schot van Ingnacio in het zijnet. FC Utrecht kwam na acht minuten via een fraaie aanval op voorsprong. Kali stuurde Slager weg aan de rechterkant. De aanvaller zette goed door, behield het overzicht en vond Kali die vanaf de zestien binnenschoot. De achttienjarige Slager maakte zaterdag zijn debuut.

Spakenburg op voorsprong
Vlak na die treffer voorkwam Mark van der Maarel op het laatste moment dat Gouriye de gelijkmaker aantekende. Spakenburg probeerde het ook veelvuldig via afstandsschoten, maar die brachten Erik Cummins niet in de problemen. Na een half uur kwam Spakenburg dan toch langszij door een doelpunt van Danny van de Meiracker. Boldewijn leek spoedig daarna op aangeven van Kali op weg naar de 1-2, maar hij stuitte van dichtbij op doelman Paul Kok. Spakenburg scoorde nog wel voor een tweede keer: Gouriye kopte raak.

FC Utrecht werd sterker in de tweede helft. Boldewijn kwam tot een aardig schot, Mårtensson kreeg een goede mogelijkheid en Vorstermans raakte de lat. De gelijkmaker viel pas in de slotfase uit een penalty gegeven voor een overtreding van Van de Haar op invaller Takagi. De Japanner benutte hem zelf (in tweede instantie). Nijholt liet nog een riante kans op de overwinning liggen. Hij schoot van dichtbij over.

Reacties
"Dat het nog niet loopt zoals we willen is een understatement", zei Erwin Koeman na afloop. "Maar de omstandigheden zijn zoals ze zijn. We weten wie we nog missen. Als trainer is het mijn taak om van de spelers die er wel zijn een zo goed mogelijk team te maken. Volgende week gaat het om de punten."

Ook Alje Schut wees op de vele afwezigen en dat FC Utrecht nog geen moment in een vaste opstelling heeft kunnen spelen. Hij sprak in dat verband van een "dramavoorbereiding." En Schut over het resultaat in de laatste wedstrijd in de voorbereiding: "Spakenburg is een topploeg bij de amateurs, maar het blijven amateurs en daarom moeten we ons schamen dat we hier niet gewonnen hebben."

FC Utrecht speelde zaterdag in de volgende opstelling: Cummins, Zullo, Schut, Nilsson (Wuytens/46), Van der Maarel (Vorstermans/46), Asare, Lensky (Bulthuis/84), Mårtensson (Nijholt/76), Kali, Slager (Takagi /67), Boldewijn.

Bron: fcutrecht.nl
Foto's: Theo Hartog/SV Spakenburg 

Reacties

Bij dit bericht zijn 19 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing